Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Osallistu asiakas- ja potilasturvallisuuden teemaviikon tapahtumiin

Julkaistu: 5.9.2023, klo 09:27

Etelä-Savossa järjestetään syyskuussa asiakas- ja potilasturvallisuuteen liittyviä tapahtumia. Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut syyskuun 17. päivän maailman potilasturvallisuuden päiväksi. Suomessa päivää vietetään asiakas- ja potilasturvallisuuden päivänä. Tänä vuonna teemana on osallisuus.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan turvallisuuspalvelut järjestää asiakas- ja potilasturvallisuuspäivän ympärillä tapahtumia, joiden tarkoituksena on rohkaista asiakkaita, potilaita ja heidän läheisiään osallistumaan aktiivisesti käyttämiensä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen, saamansa hoidon sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden parantamiseen.

”Haluamme näillä tapahtumilla edistää asiakkaiden, potilaiden ja heidän perheidensä osallisuutta asiakas- ja potilasturvallisuuden parantamiseksi. Esimerkiksi oikeanlainen ja oikea-aikainen hoito, lääketurvallisuus ja vaaratilanteiden raportointi ovat osa asiakas- ja potilasturvallisuutta”, Eloisan asiakas- ja potilasturvallisuuspäällikkö Sonja Mehtonen kertoo.

Asiakas- ja potilasturvallisuudesta kannattaa tulla kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan lisää Eloisan järjestämiin tapahtumiin Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Tapahtumissa on paikalla Eloisan ja järjestöjen asiantuntijoita.

Tervetuloa Eloisan tapahtumiin

  • Pieksämäki: 12.9. klo 10–14, sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen aula
  • Mikkeli: 14.9. klo 10–14, keskussairaalan pääaula
  • Savonlinna: 19.9. klo 10–14 keskussairaalan Kansalaistori


Asiakas- ja potilasturvallisuuspäivän valtakunnallisesta toteutuksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö STM ja koordinoinnista Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus. Ohjelmassa on kaikille avoimia webinaareja.

Osallistu webinaareihin

15.9. klo 9–11 ”Aistivamma ja potilasturvallisuus”, ei tarvitse ilmoittautua etukäteen: https://pakes.pohjanmaanhyvinvointi.fi/wp-content/uploads/sites/3/2023/08/Potilasturvallisuus_webinaari_150923.pdf

15.9. klo 12–16 ”Asiakkaan, potilaan ja läheisen ääni kuuluville”, ilmoittautuminen 11.9. mennessä: https://asiakasjapotilasturvallisuuskeskus.fi/tapahtumia-ja-koulutuksia/asiakas-ja-potilasturvallisuuspaivat/maailman-potilasturvallisuuspaiva-17-9-2023/tapahtumia/asiakkaan-potilaan-ja-laheisen-aani-kuuluville-15-9-2023/

18.9. klo 13–15.15 ”Kaikille avoin webinaari asiakas- ja potilasturvallisuudesta”, ei tarvitse ilmoittautua etukäteen: https://omahame.fi/w/kaikille-avoin-asiakas-ja-potilasturvallisuus-webinaari

21.9. klo 12–15 ”No Harm -webinaari”, ilmoittautuminen viimeistään 18.9.: https://asiakasjapotilasturvallisuuskeskus.fi/tapahtumia-ja-koulutuksia/no-harm-webinaarit/no-harm-webinaari-21-9-2023/