Siirry sisältöön

Varaa aika laboratorioon

Voit varata laboratorioon ajan ISLABin verkkopalvelussa tai puhelimitse. Laboratoriotutkimuksiin tarvitaan aina lähete, jonka tekee terveydenhuollon ammattihenkilö, esim. lääkäri tai sairaanhoitaja.

Laboratorioajanvaraus

Laboratoriopalvelut

Laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä.
Etelä-Savon hyvinvointialueen laboratoriopalveluista vastaa ISLAB hyvinvointiyhtymä.

Toimi näin

Varaa aika Etelä-Savon hyvinvointialueen laboratorioihin ISLABin sähköisestä ajanvarauspalvelusta tai soittamalla puhelinajanvaraukseen.

Tutkimustulokset löytyvät myös omakanta -palvelusta.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Laboratoriotutkimuksiin tarvitaan aina lähete, jonka tekee terveydenhuollon ammattihenkilö, esim. lääkäri tai sairaanhoitaja.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Tarvitset julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin lääkärin tai hoitajan lähetteen. Lähetteessä määritellään, mitä asioita näytteestä tutkitaan. Tutustu ennen näytteenantoa hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.