Siirry sisältöön

Ota yhteyttä

Sosiaali- ja potilasasiavastaavalle voit lähettää viestiä sähköpostitse. Ethän lähetä salassa pidettäviä tietoja tavallisella sähköpostilla. Vahvan tunnistautumisen avulla voit myös asioida digitaalisesti Hallinnon asiointipalvelussamme. Lomakkeet ja hakemukset -sivultamme löydät puolestaan tulostettavat asiakirjat. Lataa myös esite toiminnastamme.

Sosiaali- ja potilasasiavastaavan palvelut

Voit ottaa yhteyttä sosiaali- ja potilasasiavastaavaan, jos tarvitset lisätietoja oikeuksistasi sosiaali- ja terveydenhuollossa tai olet tyytymätön saamaasi palveluun, hoitoon tai kohteluun tai epäilet potilasvahinkoa.

Sosiaali- ja potilasasiavastaavan palvelun piiriin kuuluvat kaikki julkisen ja yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä varhaiskasvatuksen palvelut Etelä-Savon hyvinvointialueen alueella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaavan tehtävä on neuvova ja ohjaava.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava ei tee päätöksiä eikä hänellä ole päätösvaltaa muuttaa viranhaltijoiden tekemiä päätöksiä. Hän ei myöskään ota kantaa hoitopäätöksiin, hoidon toteutumiseen tai siihen, onko hoidossa tapahtunut potilasvahinko, eikä tulkitse potilasasiakirjojen sisältöä. Tehtäviin eivät kuulu esim. Kelan, edunvalvonnan, työvoimahallinnon, vakuutusyhtiöiden tai asuntotoimen palvelut.

Sosiaali- ja potilasasiavastaavan palvelut ovat maksuttomia.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai laittamalla sähköpostia sosiaali.potilasasiavastaava@etelasavonha.fi, jolloin voidaan sopia myös tapaamisaika.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.