Siirry sisältöön

Palvelusetelien sääntökirjat

Palvelusetelillä asiakas voi hankkia sosiaali- ja terveysalan palvelua niin, että hän voi itse valita palveluntuottajan oman tarpeen ja mieltymyksen mukaan Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan hyväksymistä palveluntuottajista.


Ikäihmisten ja vammaisten perhehoidon sääntökirja

Ikäihmisten  ja vammaisten perhehoidon sääntökirjassa kuvataan, kuinka Etelä-Savon hyvinvointialueella toteutetaan perhehoitoa. Sääntökirja ohjaa perhehoitoa järjestävää hyvinvointialuetta, perhehoidossa olevaa henkilöä sekä perhehoitajaa turvaten asiakaslähtöisen perhehoidon laadun edellytykset ja perustan. Lisäksi se turvaa kaikkien osapuolten oikeudet ja velvollisuudet.


Omaishoidon sääntökirja

Omaishoidon sääntökirja sisältää tietoa, kuinka Etelä-Savon hyvinvointialue järjestää, tuottaa ja toteuttaa omaishoitoa tukevia palveluja. Sääntökirja sisältää omaishoidon tuen toimintamallin, omaishoidon tunnistamiseen ja päättämiseen liittyvät ja sitä tukevat käytännöt sekä omaishoitajien tuen eri muodot ja niiden toteutuksen. Sääntökirjassa linjataan yhtenäiset omaishoidon toteuttamisen periaatteet Etelä-Savon hyvinvointialueella. Sääntökirja turvaa yhdenvertaiset palvelut ja luo perustan kaikkien osapuolten oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Sivua muokattu 10.3.2023