Siirry sisältöön

Chat löytyy nettisivujemme oikeasta alanurkasta.
Chatin eri palveluilla on omat aukioloaikansa.

Puolesta-asiointi

Puolesta-asiointi onnistuu tunnistautumisen avulla alle 12-vuotiaiden huollettavien osalta. Muiden puolesta-asiointiin tarvitaan sähköinen Suomi.fi -asiointivaltuutus.

Chatin palvelut

Chatin asiakaspalvelijana toimii digihoitaja, joka on koulutukseltaan sairaanhoitaja tai lähihoitaja.

Asioidessa ei tarvitse tietää, millaista palvelua tarvitsee, sillä digihoitaja ohjaa oikeaan palveluun chatissa tai muuhun hyvinvointialueen palveluun. Myös ajanvaraukset onnistuvat digihoitajan avulla.

Terveysneuvossa palvelevat ammattitaitoiset sairaanhoitajamme esimerkiksi näissä asioissa:

– Hoidon tarpeen arviointi

– Ajanvaraus, ajan siirto tai ajan peruminen

– Kotihoito-ohjeet

– Sairausloma-asiat (hengitystieinfektio, maha-suolikanavan infektiot, todettu migreeni), laboratoriotulosten tarkastelu, laboratoriopyynnöt

Chatin digihoitaja ohjaa tarvittaessa digilääkärin vastaanotolle hoidon tarpeen arvion perusteella. Asiointi jatkuu ohjauksen jälkeen samassa keskusteluikkunassa kuin digihoitajankin kanssa. Tarvittaessa chat-yhteys voidaan muuttaa myös puheluksi tai videopuheluksi.

Digilääkärillä voidaan hoitaa esimerkiksi:

– Silmätulehdus ja muut silmäoireet

– Iho- ja allergiaoireet sekä hyönteisten pistot

– Flunssa, nuhakuume ja vilustuminen

– Päänsärky

– Vatsaoireet

– Virtsatietulehdus

– Diabetes

– Tuki- ja liikuntaelinoireet

– Mielen hyvinvointi

Kiireetöntä neuvontaa ja ohjausta. Palvelutarpeen arviointia palveluihin ja niiden hakemiseen liittyen. Chat palvelee uusia asiakkaita, omaisia sekä jo asiakkaina olevia mutta myös hyvinvointialueen yhteistyökumppaneta ikääntyneiden palveluissa.

Farmaseutin chat-palvelussa voi kysyä neuvontaa kaikissa lääkitykseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi lääkkeiden ottoajankohdat, uusien lääkkeiden aloittamiseen liittyvät asiat, haittavaikutukset ja eri lääkkeiden yhteisvaikutukset.

Seksuaalineuvonnassa voi keskustella nimettömänä ja luottamuksellisesti kaikista seksuaalisuuteen, ehkäisyyn tai parisuhteeseen liittyvistä kysymyksistä ja aiheista. Seksuaalineuvonnan chat-palvelun tuottaa seksuaalineuvojat ja -terapeutit.

Sivua muokattu 14.3.2023