Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Asiakas- ja potilasmaksut

Tutustu Eloisan asiakasmaksuhinnastoon sekä asiakasmaksujen alentamiseen tai perimättä jättämiseen liittyviin ohjeisiin.

Asiakas- ja potilasmaksut

Ikääntyneiden asiakasohjaus

Ikääntyneiden asiakas- ja palveluohjaus on ikääntyneille ja heidän läheisilleen tarkoitettu maksuton palvelu. Tavoitteena on tukea ikäihmisten kotona asumista ja etsiä ratkaisuja sujuvaan arkeen.

Ikääntyneiden asiakas- ja palveluohjauksesta saat neuvontaa ja ohjausta hyvinvointialueen, yksityisten palveluntuottajien, kolmannen sektorin, vapaaehtoisten sekä seurakunnan ikääntyneille tarkoitetuista palveluista.

Palveluohjaaja tekee kanssasi yksilöllisen palvelusuunnitelman, jossa määritellään elämäntilanteeseesi parhaiten sopivat palvelut. Tarvittaessa palveluohjaaja tekee palvelutarpeenarvion tilanteestasi kotikäyntinä.

Toimi näin

Kun tarvitset ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden palveluihin liittyen, ota yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä jotka löydät Eloisan verkkosivuilta. Voit täyttää Omaolo-palveluarvion, kun sinä tai läheisesi olette harkinneet omaishoidon tuen hakemista tai mietit, oletko sinä tai läheisesi oikeutettu saamaan apua liikkumiseen kodin ulkopuolella. 

Voit hakea palveluihin myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla.

Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, jolla olisi mielestäsi tarve palveluille, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ikääntyneille, yli 65-vuotiaille, ja heidän läheisilleen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyneille tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyneille on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntynyt voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.


Liittyviä palveluita