Siirry sisältöön
Uutiset

Pieksämäellä kiirevastaanotto lyhentyy viikonloppuina – fysioterapian suoravastaanottoja lisätään

Julkaistu: 19.12.2023, klo 16:05

Terveyskeskuksen käytävä, jonka seinustalla tyhjä potilasvuode ja rollaattori. Seinällä suurin kirjaimin E1
Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksen kiirevastaanoton aukioloajat muuttuvat viikonloppujen ja arkipyhien osalta 1.1.2024 alkaen.

Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksen kiirevastaanoton aukioloaikaa supistetaan 1.1.2024 alkaen. Supistus koskee kiirevastaanoton viikonlopun ja arkipyhien aukioloaikoja. Vuoden alusta alkaen kiirevastaanotto palvelee arkisin klo 8–19 kuten ennenkin, mutta lauantaista sunnuntaihin sekä arkipyhinä aukioloaika on klo 10–16.

Supistaminen on osa hyvinvointialueen taloudellisia sopeuttamistoimia. Niiden mahdollistamiseksi Pieksämäellä on kehitetty vastaanottotoimintaa koko ensimmäisen toimintavuoden ajan.

– Pieksämäellä jo huhtikuussa käyttöön otetun ohjeellisen ajanvarauskäytännön ja hoidon tarpeen arvioinnin myötä potilaat ovat ohjautuneet paremmin oikeaan hoitopaikkaan ja oikealle ammattilaiselle. Sen seurauksena viikonlopuista voidaan vähentää vastaanottoaikaa, sote-keskuspalveluiden palvelualuejohtaja Anna-Sofia Simula kertoo.

Samalla vuoden alusta alkaen Pieksämäellä avataan ylimääräinen vastaanottopäivä fysioterapeutin suoravastaanotolle arkimaanantaisin. Fysioterapeutin suoravastaanoton tehostaminen vähentää kiirevastaanoton lääkäriaikojen tarvetta ja auttaa tuki- ja liikuntaelinoireisten hoitoonpääsyä.

– Kiirevastaanottoa auttaa myös se, että digilääkärin suosio on kasvanut Pieksämäellä. Tänä syksynä Pieksämäelle on tuotettu noin 60–70 digilääkärikäyntiä viikoittain. Määrää on mahdollista edelleen kasvattaa, sillä merkittävää osaa potilaista pystytään hoitamaan etävastaanotolla, Simula huomauttaa.

Hän painottaa, että vastaanottotoimintaa on kehitetty Pieksämäellä onnistuneesti ja kehitetään edelleen. Ammattitaitoinen hoidon tarpeen arvio chatissa ja puhelimessa, ohjeellinen ajanvaraus sekä työparityöskentelyn harjaantuminen ovat nopeuttaneet potilaiden kulkua kiirevastaanotolla.

Info

Pieksämäen seudun Terveysneuvon puhelin palvelee numerossa 015 788 4431 arkisin klo 8–15. Numerosta vastaa sairaanhoitaja ja halutessaan voi jättää takaisinsoittopyynnön.