Siirry sisältöön
Uutiset

Aluehallitus aloitti syyskauden Pride-äänestyksillä

Julkaistu: 12.8.2024, klo 17:21

Etelä-Savon aluehallitus aloitti syyskauden kokoukset (12.8.2024) liki kolmen tunnin kokouksella.

–  Esityslista oli periaatteessa lyhyt. Käytimme kuitenkin runsaasti aikaa perusteelliseen keskusteluun osallistumisesta Pride-kampanjoihin ja äänestimmekin siitä kahdesti. Samasta asiastahan äänestimme jo kesäkuussa. Enemmistön linjaukseksi tuli, että voimme osallistua jatkossa muun muassa Pride-kampanjoihin, tiivistää kokouksen tunnelmia aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen (kesk.).

Aluehallitus 12082024
Aluehallitus aloitti syyskauden pitkällä kokouksella. Etualalla Oskari Valtola ja sitten Soili Moilanen, Erkki Huupponen, Heikki Laukkanen ja Santeri Seppälä.

Viestintästrategia ponnistaa Eloisan ”Myö yhessä” -missiosta

Etelä-Savon aluehallitus hyväksyi Eloisan viestinnän strategiset linjaukset, jonka yhteydessä hallitus äänesti Pride-kampanjoihin osallistumisesta.

Keskustelun kuluessa Jouni Koskela (krist.) teki Janne Laineen (kesk.) ja Jaana Strandmanin (ps.) kannattamana, että ”Eloisa ei osallistu pride-ideologiaan”. Pride-kampanjoihin osallistuminen oli merkitty viestintästrategiaan. Äänin 9-3 aluehallitus hylkäsi Koskelan esityksen.

– Hyvinvointialueen strategiassa missioksi on otettu ”Myö yhessä – Terveyttä ja turvaa Etelä-Savossa”. Myö yhessä on myös ydinviestimme. Kun erilaisia viestinnän tarpeita on hyvin paljon, onnistuminen vaatii, että keskitymme tukemaan Eloisan neljää kärkitavoitetta yhdessä tekemisen hengessä, kertoo viestintäpäällikkö Suvi Sikstus.

Eloisan strategiassa neljä laadullista tavoitetta vuosille 2023–2027 ovat: kestävä ja mahdollistava talous, sujuvat ja oikea-aikaiset palvelut lähellä, paras ja joustavin työnantaja sekä haluttu ja osallistava kumppani.

– Viestinnän keinoin pystymme eniten tukemaan sujuvia ja oikea-aikaisia palveluja sekä työnantajamielikuvaa. Tarjoamme asiakkaille muun muassa palvelutietoa ajantasaisesti ja ohjaamme käyttämään digitaalisia palveluita, Sikstus kuvailee Eloisan viestinnän toimenpiteitä.

Eloisa tarvitsee vuosittain noin 500 uutta työntekijää paikkaamaan työntekijävajetta.

– Viestintä tähtää omilla keinoillaan parhaan ja joustavimman työnantajakuvan luomiseen, jotta saamme pidettyä nykyiset työntekijät ja potentiaaliset työntekijät pitävät meitä houkuttelevana työpaikkana. Kehitämme työnantajamielikuvaa erottuvalla ja oivaltavalla markkinoinnilla. Syksyn mittaan on taas luvassa uutta markkinointimateriaalia, Sikstus paljastaa.

Kestävän ja mahdollistavan talouden tavoitetta viestintä edesauttaa kertomalla avoimesti taloustilanteesta asukkaille ja kumppaneille, jotta toimenpiteet ovat ymmärrettäviä. Viestintä tukee myös edunvalvontaa ja pyrkii vaikuttamaan kansalliseen rahoitukseen avaamalla Etelä-Savon väestöllisiä ja maantieteellisiä faktoja ja nostamalla näkökulmiamme mediaan.

– Autamme Eloisaa olemaan haluttu ja osallistava, jotta asukkaat ja kumppanit ovat kiinnostuneita Eloisasta ja haluavat olla mukana sen kehittämisessä. Kumppanuuttamme on myös suvaitsevaisuus erilaisia ihmisiä kohtaan, monimuotoisuuden huomioiminen ja stereotypioiden estäminen. Median yhteydenottoihin vastaamme pikaisesti ja palvelemme median edustajat hyvin, Sikstus lupaa.

Aluevaltuuston päättämien Eloisan arvojen pohjalta on rakentunut myös ydinviesti ”Myö yhessä”. Arvoihin kuuluvat yhdenvertaisuus, vaikuttavuus, asiakaslähtöisyys, rohkeus ja tervallisuus.

– Julkisena toimijana Eloisa ei ole vain tiettyä kohderyhmää varten, vaan sen asiakkaat ja myös työntekijät ovat erilaisia ihmisiä eri piirteineen. Viestinnässä otamme huomioon arvojemme mukaisesti monimuotoisuuden ja pyrimme estämään stereotypioita muun muassa osallistumalla yhteiskunnallisiin kampanjoihin, joilla esimerkiksi edistetään yhdenvertaisuutta, turvallisuutta tai lisätään tietoa eri sairauksista, Sikstus kertoo arvojen vaikutuksesta viestintään.

Lisätietoja

Aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen, p. 0400 755 204,  lh-heikki.laukkanen@etelasavoha.fi

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä, p. 040 359 6934, santeri.seppala@etelasavonha.fi

Viestintäpäällikkö Suvi Sikstus, p. 044 417 3328, suvi.sikstus@etelasavonha.fi

Aluehallitus 12082024 2 kuva
Heikki Laukkanen ja Santeri Seppälä aloittelevat pitkää kokousta.

Aluehallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen Pride-päätöksestä

Aluehallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen päätöksestä, jolla viestintäpäällikön sijainen oli ottanut kesäkuun lopussa käyttöön Pride-kampanjan värityksen Eloisan sosiaalisessa mediassa. Aluehallitus katsoi 24.6.2024 kokouksessaan äänestyksen jälkeen sijaisen olleen toimivaltainen päättämään asiasta, eikä päätöksen sisältö myöskään ollut lainvastainen. Tästä aluehallituksen päätöksestä oli tehty oikaisuvaatimus.

Oikaisuvaatimuksen käsittelyssä hallituksen jäsen Jouni Koskela (krist.) teki Janne Laineen (kesk.) kannattamana vastaesityksen. Koskelan mukaan aluehallituksen päätös olisi ollut hallintosäännön vastainen. Äänin 10-3 aluehallituksen enemmistö hylkäsi Koskelan esityksen.

Lisätietoja

Lakimies Tarja Poikolainen, p. 040 259 9483, tarja.poikolainen@etelasavonha.fi

—-