Siirry sisältöön
Uutiset

Etelä-Savon hyvinvointialue ja Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry avaavat OLKA-pisteen Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksen aulaan 27.8.2024

Julkaistu: 22.8.2024, klo 10:46

Etelä-Savon hyvinvointialueella avataan uusi OLKA-piste Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksen aulaan yhteistyössä Etelä-Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry Esteryn kanssa. OLKA-pisteen avajaisia vietetään valtakunnallisella OLKA-viikolla tiistaina 27.8.2024.

Kuva Pieksämäen OLKA-pisteen edustalta. Seinän vieressä OLKA-toiminnan roll-up sekä istuintilaa.
OLKA-piste löytyy Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksen pääaulasta.

Avajaistilaisuutta vietetään Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa 27.8.2024 klo 10-11.45, jolloin ohjelmassa on alkusanat sekä yhteislaulutilaisuus. Yhteislaulun jälkeen siirrytään viralliselle OLKA-pisteelle Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksen aulaan, jossa on maksuton mustikkapiirakkatarjoilu 150 ensimmäiselle kävijälle sekä mahdollisuus tutustua OLKA-pisteen toimintaan klo 12-14 välisenä aikana.

Pieksämäen OLKA-piste tarjoaa erilaisia teemapäiviä, kiireetöntä kohtaamista ja palveluohjausta yhdistyksien toimintojen pariin.

OLKA-pisteellä jaetaan tietoutta eri sairauksiin liittyen ja tarjotaan tukea sekä vertaistukea sairastuneille ja heidän läheisilleen. Kaikki OLKA:n tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet.

OLKA:ssa toimii koulutettuja, vaitiolovelvollisuuteen sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka toimivat aula-avustajina, juttukavereina, vertaistukijoina ja saattohoidon tukihenkilöinä. Koulutetut vapaaehtoiset tunnistaa vihreästä liivistä. Ensimmäinen vapaaehtoisvalmennus Pieksämäellä järjestetään 8.10.2024, johon voi ilmoittautua suoraan Pieksämäen OLKA-ohjaajalle (yhteystiedot lopussa).

OLKA-pisteitä on avattu Etelä-Savon hyvinvointialueelle jo neljä

Pieksämäelle avattava OLKA-piste tulee olemaan hyvinvointialueen neljäs. Muut OLKA-pisteet toimivat Mikkelin keskussairaalassa, Mikkelin Mielen ja kuntoutuksen talossa, sekä Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Mikkelissä ja Pieksämäellä OLKA-toiminnasta sekä vapaaehtoisten rekrytoinnista ja kouluttamisesta vastaa Etelä-Savon Hyvinvointijärjestöjen tuki ry Estery. Savonlinnan OLKA-toiminnasta vastaa Savonlinnan Seudun Kolomonen ry. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Lisätietoja antavat:

Paula Lappi, Estery ry, Pieksämäen OLKA-ohjaaja, paula@estery.fi, 050 511 9574

Noora Kähärä, Estery ry, OLKA-koordinaattori, noora@estery.fi, 050 570 0551

Heidi Matilainen, Etelä-Savon hyvinvointialue, avosairaanhoidon palveluiden esihenkilö, Pieksämäki, heidi.j.matilainen@etelasavonha.fi, 040 7736 689

Pirjo Syväoja, Etelä-Savon hyvinvointialue, johtajaylihoitaja, pirjo.syvaoja@etelasavonha.fi, 040 359 6749

Lisätietoa Pieksämäen OLKA-pisteestä löydät täältä: https://www.estery.fi/olka-pieksamaki