Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaat ovat antaneet hyvää palautetta palveluista  – etenkin työpajojen henkilökunta sai kiitosta

Julkaistu: 23.9.2024, klo 12:42

Kuntouttava työtoiminta siirtyi kunnilta Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan palveluksi 1.1.2023. Nyt Eloisan oman kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden tyytyväisyyttä palveluihin on kysytty ensimmäisen kerran. Tässä vaiheessa asiakkaat ovat tyytyväisiä etenkin Eloisan henkilökuntaan ja työpajojen ilmapiiriin.

Kuntouttava työtoiminta on työllistymistä tukeva sosiaalipalvelu. Kysely toteutettiin Eloisan omien työpajojen 200:lle asiakkaalle ja vastauksia saatiin 121.

– On erityisen hienoa, että 80% vastaajista kokee työpajan ohjaajat helposti lähestyttäviksi ja 76% kokee ilmapiirin työpajoilla hyväksi. Työntekijät siis osaavat asiansa, sanoo johtava sosiaalityöntekijä Satu Marja Tanttu.

Kehitettävää kyselyn mukaan on siinä, miten työpajatoiminta selkeyttää asiakkaiden ajatuksia omasta tulevaisuudesta. Johtavan sosiaalityöntekijän Kristiina Qvintuksen mukaan osa asiakkaista lähtee työpajoilta kouluun tai palkkatukityöhön. Osalle toiminnan paras anti voi olla arkirytmin ylläpitäminen. Kyselyn Qvintus näkee tärkeäksi väyläksi kuulla mitä asiakkailla on sanottavana.

– Meillä kaikilla on sisäsyntyinen tarve olla tärkeä ja tulla kuulluksi, Qvintus sanoo.

Yksi kyselyn pohjalta alkunsa saanut toimintamalli on työntekijöiden ja asiakkaiden yhteiset, säännölliset työkokoukset. Oman toiminnan lisäksi Eloisalla on kuntouttavaa työtoimintaa myös ostopalveluna. Asiakkaita kuntouttavassa työtoiminnassa on yhteensä noin 1000. 

Työpajoilla monipuolista tekemistä

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet jo pidempään työttömänä ja paluu työelämään voi tuntua haasteelliselta. Työpajoilla tarjolla on monenlaista toimintaa, aina omenoiden mehustamisesta digitaalisiin toimintoihin saakka.

– Digipajalla on tehty esimerkiksi hääkakunkoristeita 3D-tulostimella. Pajoilla tapahtuu aika paljon asioita, joista moni ei tiedäkään, Tanttu kertoo.

Kuntouttavasta työtoiminnasta voi kysyä Eloisan työikäisten sosiaalipalvelujen chatista tai työikäisten sosiaalipalvelujen neuvonnan puhelinnumerosta arkisin klo 9-13, p. 040 359 7770.

Lisätietoja antavat:

Kristiina Qvintus, johtava sosiaalityöntekijä, Etelä-Savon hyvinvointialue, kristiina.qvintus@etelasavonha.fi, 044 794 2365

Satu Marja Tanttu, johtava sosiaalityöntekijä, Etelä-Savon hyvinvointialue, satu.marja.tanttu@etelasavonha.fi, 040 359 9437