Siirry sisältöön

Tutustu Perhetalon synnytysyksikköömme

Erikoissairaanhoidon valinnanvapaus

Erikoissairaanhoidon hoitopaikan, kuten synnytyssairaalan voi valita vapaasti. Kun valitset sairaalan muualta, kuin omalta hyvinvointialueeltasi, tarvitaan lähete, jossa valitsemasi sairaala on osoitettu. Keskustele asiasta neuvolasi tai lääkärisi kanssa.

Meillä saatte perhehuoneen

Mikkelin keskussairaalassa koet pienen synnytyssairaalan edut ja saat perhelähtöistä palvelua. Mikkelissä syntyy noin 700 vauvaa vuosittain.

Synnytysyksikön tilat vuonna 2019 valmistuneessa keskussairaalan Perhetalossa ovat modernit. Kaikki synnyttäjät saavat käyttöönsä hyvin varustellun perhehuoneen, jolloin synnyttäjän ja puolison yksityisyys, turvallisuus ja mukavuus ovat avainasemassa ennen ja jälkeen synnytyksen.

Mikkelin keskussairaalan Perhetalon taidelasinen julkisivu aurinkoisella säällä ulkoa kuvattuna, kadulla valkoinen  museoauto
Perhetalon tunnistaa ulkoseinien taidelasiverhoilusta.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Meillä synnyttäjä osallistuu aktiivisesti päätöksentekoon yhdessä henkilökunnan kanssa. Tavoitteenamme on hoitaa perheitä yksilöllisesti, turvallisesti ja perhekeskeisesti.

Käytössämme ovat monipuoliset kivunlievitysmenetelmät, niin lääkkeettömät kuin lääkkeelliset. Synnytys-, anestesia- ja lastenlääkärit päivystävät sairaalassa ympäri vuorokauden. Kätilöitä on aina paikalla kolmesta kuuteen. Lasten ja vastasyntyneiden osasto löytyy Perhetalon samasta kerroksesta.

Meillä voit synnyttää myös veteen

Yhä useampi synnyttää rauhallisesti veteen. Synnytysyksikössämme on käytettävissä kaksi synnytysammetta. Asiantuntijoidemme ohjauksella vesisynnytykset ovat lempeitä ja turvallisia. Jos toivot vesisynnytystä, keskustelethan asiasta tullessasi synnyttämään.

synnytyssali, jonka synnytysammeessa siniseen työasuun pukeutunut kätilö  esittelemässä katosta roikkuvaa joogaliinaa
Kätilö Anne Pikkarainen esittelee synnytyssalin ammetta.

Sivua muokattu 4.5.2023