Siirry sisältöön

Sijaisperheitä, eli perhehoitoa tarvitaan lapsille, jotka eivät lastensuojelullisista syistä voi asua vanhempiensa luona, eikä lapsen asumista voida järjestää muutoin. Lastensuojelun perhehoito on yksi tapa järjestää lapsen tarvitsema sijaishuolto. Tällöin sijaisvanhempi toimii perhehoitajana. Koti on lapselle luonnollinen kasvuympäristö, jossa hän saa mahdollisuuden läheisiin ja pysyviin ihmissuhteisiin.

PRIDE-valmennus alkaa jälleen syksyllä -24

Sijaisperheeksi voi ryhtyä aivan tavallinen perhe, lapseton pariskunta tai yksin elävä.

Perhehoito tarjoaa lapsille mahdollisuuden turvalliseen kasvuun ja kehitykseen sekä perhe-elämään. Perhehoidossa vietetään turvallista ja tavallista arkea, jossa lapsille on riittävästi aikuisten aikaa.

Perhehoitajuus on mielenkiintoista ja antoisaa, mutta myös haasteellista koko perheelle. Sen vuoksi tehtävään on tarpeellista valmistautua hyvin. Myös Suomen lainsäädäntö edellyttää ennakkovalmennusta tehtävään. Järjestämme perhehoitajiksi ryhtymistä harkitseville perheille ennakkovalmennusta PRIDE – ryhmävalmennuksena. Valmennus antaa hyvän pohjan tehtävässä toimimiselle. Perhehoitaja saa tehtävässään toimimiseen tukea koko sijoituksen ajan.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset valmennukseen

Noora Ruotsalainen, sosiaalityöntekijä
p. 040 359 9726
noora.ruotsalainen@etelasavonha.fi

Salla Lilja, sosiaalityöntekijä
p. 040 129 4417
salla.lilja@etelasavonha.fi

Sivua muokattu 9.4.2024