Turvakotipalvelu
Turvakoti palvelee lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita lapsia ja aikuisia.
Turvakodista saat keskusteluapua ja neuvontaa myös puhelimitse lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa. Voit soittaa myös anonyymisti. Turvakodin palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.
Myös ammattilaiset voivat olla yhteydessä ja konsultoida turvakodin ammattilaisia liittyen lähisuhdeväkivaltatilanteisiin.
Toimi näin
Voit mennä turvakotiin mihin vuorokauden aikaan tahansa oma-aloitteisesti tai muun tahon ohjaamana.
Yhteystiedot
Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.
Mikkelin turvakoti
Mikkelin turvakodin päivystyspuhelinnumero tarjoaa tukea ja ohjeistusta turvakotiin hakeutumiseen.
+358 40 129 4799
Palveluajat
Sosiaalipäivystyksen puhelinasiointi
Sosiaalipäivystyksen puhelinasiointi Etelä-Savon alueella.
(Mikkeli, Juva, Puumala, Hirvensalmi, Pertunmaa, Kangasniemi, Mäntyharju, Pieksämäki, Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi, Sulkava)
Sosiaalipäivystykseen kuuluvat kriisi- ja hätätilanteet, joissa tarvitaan kiireellisesti sosiaaliviranomaisen apua ja tukea, erityisesti virka-ajan jälkeen.
+358 44 794 2394
Palveluajat
Avoinna ympäri vuorokauden.
Mikkelin turvakoti
Mikkelin turvakodissa on seitsemän perhepaikkaa ja turvakoti palvelee ympäri vuorokauden.
Turvakodissa työskentelee ohjaajia ja sosiaalityöntekijä. Kaikki turvakodin työntekijät ovat väkivaltatyön osaajia.
Turvakodista käsin voi elää niin normaalia elämää kuin mahdollista turvallisesti – käydä esimerkiksi töissä ja koulussa sekä tavata läheisiä.
Turvakoti on sisä- ja ulkotiloiltaan esteetön. Esteettömällä wc- ja suihkutilalla varustettuja asuinhuoneita on yksi. Tarkempia esteettömyystietoja saat puhelimitse turvakodilta.
Osoite
50500 Mikkeli
+358 40 129 4799
Palveluajat
Avoinna ympäri vuorokauden.
Tausta ja lainsäädäntö
Voit hakeutua turvakotiin mihin tahansa vuorokaudenaikaan, jos kotona on väkivaltaa tai sen uhkaa. Naiset, miehet ja muunsukupuoliset ovat tervetulleita yksin tai lasten kanssa. Turvakoti on avoin kenelle tahansa avun tarvitsijalle, ei ainoastaan lapsiperheellisille. Voit viipyä turvakodissa kriisitilanteen edellyttämän ajan, yleensä muutamasta päivästä pariin kuukauteen.
Henkisen tuen ja keskusteluavun lisäksi saat turvakodista apua käytännön asioiden, kuten asumisen tai lähestymiskiellon, järjestämiseen. Apua on tarjolla myös väkivallan tekijälle.
Turvakoteja ylläpitävät Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset ja hyvinvointialueet. Toimintaa koordinoi ja rahoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.