Siirry sisältöön
sulje tiedote
Eloisan nimissä liikkuu huijausyrityksiä

Etelä-Savon hyvinvointialue ei koskaan pyydä antamaan verkkopankkitunnuksia tai maksukorttitietoja.

Sosiaalinen kuntoutus

Sosiaalinen kuntoutus on palvelu, joka räätälöidään juuri sinulle sinun tarpeidesi mukaisesti.

Sosiaalisen kuntoutuksen tavoite voi olla esimerkiksi arjen taitojen oppimisessa, päihteettömyydessä, sosiaalisten suhteiden rakentamisessa tai työelämässä tarvittavien vuorovaikutustaitojen harjoittelussa.

Sosiaalinen kuntoutus voi olla yksilötapaamisia sosiaalialan ammattilaisen kanssa tai vertaistuellista ryhmätoimintaa. Se on joka tapauksessa suunnitelmallinen prosessi, jossa sinun omat tavoitteesi ovat keskiössä.

Sosiaalista kuntoutusta voidaan tarjota esimerkiksi silloin, kun:

  • tarvitset apua arjen ja elämänhallinnan asioissa
  • tarvitset tukea päihteettömyyteen, kotoa lähtemiseen, liikkumiseen tai arjen asioiden hoitoon
  • tarvitset tukea kuntouttavaan työtoimintaan, ammatilliseen kuntoutukseen tai opiskeluihin ja työelämään valmistautumiseen

Toimi näin

Sosiaaliseen kuntoutukseen ohjaudutaan sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan kautta.

Ota yhteyttä työikäisten sosiaalipalveluihin joko chatissa tai soittamalla työikäisten sosiaalipalvelujen neuvontaan. Jos sinulla on jo omatyöntekijä sosiaalipalveluissa, ota häneen yhteyttä.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalinen kuntoutus on tarkoitettu työikäisten sosiaalipalvelujen asiakkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalinen kuntoutus on tehostettua tukea, jolla vahvistetaan apua tarvitsevien henkilöiden sosiaalista toimintakykyä, torjutaan heidän syrjäytymistään ja edistetään heidän osallisuuttaan.

Kuntoutuksessa selvitetään henkilön tuen tarve ja etsitään hänelle sopivat palvelut. Tukea voi saada esimerkiksi arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan sekä vuorovaikutussuhteisiin. Nuorten sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan nuorten sijoittumista työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaan sekä tuetaan nuorta, jotta tämä ei keskeyttäisi opintojaan tai työskentelyään.

Sosiaalista kuntoutusta voidaan tarjota monella tavalla. Myös järjestöt ovat aktiivisia sosiaalisen kuntoutuksen järjestäjiä.