Siirry sisältöön

Ikääntyneiden kuntouttava päivätoiminta

Kuntouttava päivätoiminta tukee ja edistää ikääntyneen toimintakykyä, omatoimisuutta, henkistä vireyttä ja itsenäistä tai tuettua kotona asumista. Kuntouttavassa päivätoiminnassa asiakkaan hyvinvointia tuetaan yhteistyössä omaishoitajien ja muiden läheisten kanssa.

Teemme kanssasi yksilöllisen toimintakykyäsi tukevan suunnitelman päivätoimintaan. Kuntouttava päivätoiminta sisältää ryhmätoiminnan ja terveyden edistämisen sekä ruokailut. Lisäksi se voi toimipisteen mahdollisuuksien mukaan sisältää sairaanhoitoa ja pesuapua. Tarvittaessa sinulle järjestetään kuljetus kotoasi päivätoimintaan ja takaisin kotiin.

Toimi näin

Kun mietit kuntouttavaa päivätoimintaa yhtenä vaihtoehtona arjen tukemiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ota yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Mikäli olet tai läheisesi on kotihoidon asiakas, ota päivätoiminnan hakeminen puheeksi hoitajan kanssa.

Voit hakea palvelua myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla.

Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, joka mielestäsi hyötyisi tästä palvelusta, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava päivätoiminta on tarkoitettu ikääntyneille, joiden toimintakyky on alentunut.

Päivätoimintaan osallistuminen edellyttää ammattilaisen tekemää palvelutarpeenarviota.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Päivätoimintaa on järjestettävä mahdollisuuksien mukaan siten, että henkilö voi osallistua toimintaan viitenä päivänä viikossa tai tätä harvemmin, jos hän kykenee osallistumaan työtoimintaan osa-aikaisesti tai siihen on muu hänestä johtuva syy, esimerkiksi terveydellinen syy.