Siirry sisältöön

Lastensuojelun tehostettu perhetyö

Tehostettu perhetyö on kotiin annettava lastensuojelun palvelu. Tehostetun perhetyön työskentelyllä lapsi ja hänen perheensä saa tukea ammattilaisilta intensiivisesti. Kyse on usein kriisitilanteesta, jossa perhe tarvitsee erityistä tukea ja ohjausta hyvinvointinsa ja keskinäisen vuorovaikutuksensa parantamiseksi sekä lapsen tai nuoren kehityksen turvaamiseksi. Tehostettu perhetyö on lastensuojelun avohuollon tukitoimi, jonka tavoitteena on ehkäistä tarve lapsen kiireelliselle sijoittamiselle tai huostaanotolle. Tehostetulla perhetyöllä voidaan myös tukea perhettä esimerkiksi lapsen kotiutumiseksi sijoituksen jälkeen.

Tehostettu perhetyö eroaa sisällöltään lapsiperheiden palveluissa annettavasta perhetyöstä.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä lastensuojelun virka-ajan päivystykseen puhelimitse. Saat välittömästi neuvoja ja ohjausta tilanteessasi. Sosiaalityöntekijä arvioi palveluiden ja tukitoimien tarpeen.

Yhteystiedot

Palvelupaikka

Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskus

Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskuksesta saat mm. vastaanotto- ja sairaalapalvelut, perheiden palvelut, ikääntyvien palvelut ja kotoutumisen edistämisen ja maahanmuuton palvelut.

Käyntitiedot

Tapparakatu 1-3
76100 PieksÄmÄki

Näytä kartalla

Pieksämäen seudun terveysneuvo
+358 15 788 4431
Pieksämäen sosiaali- ja terveyskeskus

Palveluajat

Sote-keskuksen aukioloajat
Ma–pe 08:00–15:00

Poikkeukset aukioloaikoihin

Ikäneuvola suljettu.
Suljettu 8.7.–4.8.

Kenelle ja millä ehdoin

Tehostetun perhetyön palvelu on lastensuojelun palvelu, joka on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevalle lapselle. Erityistä tukea tarvitseva lapsi on lapsi, jonka käyttäytyminen ja/tai kodin olosuhteet vaarantavat lapsen kasvua ja kehitystä.