Siirry sisältöön

Työterveyshuollon palvelut

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta.

Etelä-Savon alueella toimivat yrittäjät ja omaa työtään tekevät voivat hankkia työterveyshuollon palvelut hyödyntäen Etelä-Savon hyvinvointialueen ja yksityisen palveluntuottajan tekemää sopimusta lakisääteisen työterveyshuollon järjestämisestä alueella.

Toimi näin

Työnantaja, lisätietoja saat Eloisan työhyvinvointipäälliköltä:

Työhyvinvointipäällikkö Johanna Laukkanen
puh. 044 417 2802
johanna.laukkanen@etelasavonha.fi
Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa

Yhteystiedot

Tausta ja lainsäädäntö

Työntekijät ovat oikeutettuja työterveyshuoltoon. Työnantajilla on velvollisuus järjestää ehkäisevä työterveyshuolto. Sairaanhoidon järjestäminen on työnantajille vapaaehtoista. Yrittäjät ja itsensätyöllistäjät voivat järjestää oman työterveyshuoltonsa haluamallaan tavalla.

Työterveyshuoltoon kuuluu työn ja työolosuhteiden terveellisyyden ja turvallisuuden selvittäminen sekä työhön liittyvien terveysriskien arviointi ja hallinta. Työterveyshuollossa selvitetään työntekijän terveydentila sekä työ- ja toimintakyky. Tarvittaessa työntekijä ohjataan hoitoon tai kuntoutukseen.

Työnantaja voi järjestää työterveyshuollon itse tai yhdessä muiden kanssa. Se voi myös hankkia palvelut terveysalan eri toimijoilta, kuten hyvinvointialueelta. Hyvinvointialueen on järjestettävä työterveyshuollon palvelut alueellaan toimiville yrityksille, jotka haluavat ostaa palvelut hyvinvointialueelta.