Siirry sisältöön

Lastensuojelun päivystys

Virka-aikaiseen lastensuojelun päivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun lapsen tai perheen tilanne edellyttää kiireellistä puuttumista.

Tietoa palvelusta

Voit ottaa yhteyttä lastensuojelun virka-aikaiseen päivystykseen.
Virka-ajan ulkopuolella ota yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Puhelinasiointi

Sosiaalipäivystys, Savonlinna

Sosiaalipäivystyksen puhelinasiointi Savonlinnan alueella
(Savonlinna, Sulkava, Rantasalmi ja Enonkoski)

Soita: +358 44 417 4175

Palveluajat

Avoinna 24/7

Virka-aikainen sosiaalipäivystys, Pieksämäki

Voit soittaa Pieksämäen alueen virka-aikaisen sosiaalipäivystykseen jos tarvitset kiireellistä apua erilaisissa kriisi- ja sosiaalisissa hätätilanteissa.

Soita: +358 40 085 5793

Palveluajat

ma–pe 08:00–16:00

Sosiaali- ja kriisipäivystys, Mikkeli

Sosiaali- ja kriisipäivystyksen puhelinasiointi Mikkelin alueella.
(Mikkeli, Juva, Puumala, Hirvensalmi, Pertunmaa, Kangasniemi ja Mäntyharju)
Sosiaali- ja kriisipäivystykseen kuuluvat tilanteet, joissa tarvitaan kiireellisesti sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä.

Palvelee 24/7

Soita: +358 44 794 2394

Palveluajat

Avoinna 24/7

Hätänumero 112

Suomessa on vain yksi hätänumero. Soita hätänumeroon 112 vain todellisissa hätätilanteissa, kun tarvitset kiireellistä apua viranomaisilta (poliisi, ensihoito, pelastus, sosiaali). Hätänumeroon soittaminen on maksutonta (https://112.fi/hatanumero112).

Voit soittaa hätänumeroon mistä tahansa matkapuhelimesta tai lankapuhelimesta ilman suuntanumeroa. Voit myös soittaa hätänumeroon matkapuhelimesta, joka on lukittu tai jossa ei ole SIM-korttia.

Voit lähettää hätätekstiviestin jos et kuule tai pysty tuottamaan puhetta. Jos haluat käyttää hätätekstiviestipalvelua, sinun on rekisteröidyttävä etukäteen osoitteessa https://112.fi/hatatekstiviesti.

Hätäkeskuslaitoksella on käytössä satelliittipuhelinnumero +3589 2355 0545. Numero on maksullinen, eikä siihen soitetuilla puheluilla ole hätäpuhelun prioriteettia puhelinverkossa. (https://112.fi/satelliittipuhelin).

Soita hätänumeroon 112, kun

  • sinulla on hätätilanne tai tarvitset kiireellistä viranomaisapua
  • tiedät tai epäilet, että jonkun henki, terveys tai omaisuus tai ympäristö on uhattuna tai vaarassa.

Näin ilmoitat hätätilanteesta

  • Kiireellinen hätätilanne?
  • Soita numeroon 112.
  • Vastaa kysymyksiin ja noudata sinulle annettuja ohjeita.

Hätäpuheluihin vastataan aina soittojärjestyksessä. Jos hätänumerossa on ruuhkaa, älä katkaise puhelua vaan odota linjalla.

Soita: 112

Palveluajat

Avoinna 24/7

Lastensuojelun virka-ajan päivystys, Savonlinnan alue

Lastensuojelun virka-ajan päivystykseen voit soittaa, jos sinulla on huoli oman lapsesi tai jonkun toisen perheen lapsen tilanteesta.
Lastensuojelun virka-ajan päivystyksen puhelinasiointi vastaa yhteydenotoista Savonlinnan alueella.

Meiltä voit saada apua, jos lapsen tai perheen tilanne vaatii välitöntä puuttumista tai tarvitset neuvoja, miten toimia lapsen tai nuoren arkeen tai elämään liittyvässä huolessa.

Lastensuojelun päivystyksen työntekijät tekevät aina yhteydenoton tai ilmoituksen saapuessa kiireellisyysarvion siitä, tarvitseeko lapsen tueksi mahdollisesti käynnistää palveluja välittömästi.

Soita: +358 44 417 3977

Palveluajat

ma–pe 08:30–15:30

Lastensuojelun virka-ajan päivystys, Mikkelin alue

Lastensuojelun virka-ajan päivystyksen puhelinasiointi vastaa yhteydenotoista Mikkelin alueella, Juvalla, Kangasniemellä, Hirvensalmella, Mäntyharjulla, Pertunmaalla ja Puumalassa.
Meiltä voit saada apua, jos lapsen tai perheen tilanne vaatii välitöntä puuttumista tai tarvitset neuvoja, miten toimia lapsen tai nuoren arkeen tai elämään liittyvässä huolessa. Meille voit jättää myös lastensuojeluilmoituksen tai sosiaalihuoltolain mukaisen yhteydenoton.

Lastensuojelun päivystyksen työntekijät tekevät aina yhteydenoton tai ilmoituksen saapuessa kiireellisyysarvion siitä, tarvitseeko lapsen tueksi mahdollisesti käynnistää palveluja välittömästi.

Mikkeli

Soita: +358 40 359 8520

Palveluajat

Mikkeli
ma–pe 08:00–14:00