Asunnonmuutostyöt
Hyvinvointialueen on korvattava vaikeavammaiselle asunnonmuutostöistä aiheutuvat kohtuulliset kustannukset, jos hän vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee näitä suoriutuakseen tavanomaisista elämäntoiminnoista.
Asunnon muutostöissä ja asuntoon kuuluvissa välineissä, koneissa ja laitteissa vaikeavammaisena henkilönä pidetään henkilöä, jolle liikkuminen tai muu oma toiminen suoriutuminen vakituisessa asunnossa tuottaa vamman tai sairauden vuoksi erityisiä vaikeuksia.
Vammasta aiheutuvan haitan tulee kestää pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden. Hyvinvointialueella ei kuitenkaan ole erityistä velvollisuutta kustannusten korvaamiseen, jos vaikeavammaisen henkilön riittävää huolenpitoa ei voida turvata avohuollon toimenpitein. Kunnan/kuntayhtymän on korvattava vaikeavammaiselle henkilölle asunnonmuutostöistä sekä asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden hankkimisesta hänelle aiheutuvat kohtuulliset kustannukset, jos hän vammansa tai sairautensa johdosta välttämättä tarvitsee näitä toimenpiteitä suoriutuakseen tavanomaisista elämäntoiminnoista.
Korvattavia asunnonmuutostöitä ovat henkilön vamman tai sairauden vuoksi suoritettavat välttämättömät rakennustyöt kuten ovien leventäminen, luiskien rakentaminen, peseytymistilan (ei saunan) ja wc:n muutostyöt, LVI-työt, sähkötyöt, kiinteiden kalusteiden ja rakennus- ja sisustusmateriaalien muuttaminen sekä vastaavat muut henkilön vakituisessa asunnossa suoritettavat rakennustyöt. Asunnon muutostyöksi katsotaan myös muutostöiden suunnittelu sekä esteiden poistaminen asunnon välittömästä lähiympäristöstä. Korvattavia asuntoon kuuluvia välineitä ja laitteita ovat esim. nostolaitteet, hälytyslaitteet tai vastaavat muut asuntoon kiinteästi asennettavat välineet ja laitteet.
Korvausta muutostöiden ja asuntoon kuuluvien välineiden, koneiden ja laitteiden suositellaan haettavaksi ennen muutostöiden aloittamista. Mikäli asiakkaalle muodostuu kustannuksia edellä mainituista palveluista, tulee niihin hakea vammaispalvelulainmukaista taloudellista tukea viimeistään puoli vuotta kustannusten syntymisestä.
Tämän sivun sisältö
Tietoa palvelusta
Asunnonmuutostöitä on mahdollista hakea vammaispalveluhakemuksella.
Puhelinasiointi
Kuntoutuksen keskitetty asiakasohjaus ja ajanvaraus, Mikkeli
Kuntoutuksen keskitettyyn asiakasohjaukseen soittamalla voit varata ajan fysioterapeutin vastaanotolle, perua tai muuttaa vastaanottoajan tai tehdä yhteydenottopyynnön kuntoutuksen ammattilaiselle (elintapaohjaaja, kotikuntoutus, kuntoutusohjaaja).
Soita: 015 351 2442
Palveluajat
ma–pe 09:00–11:00
Verkkoasiointi
Kiireetön yhteydenottopyyntö
Kiireettömissä asioissa voit jättää yhteydenottopyynnön. Otamme sinuun puhelimella yhteyttä toivomanasi ajankohtana.
Yhteydenottopyyntö ei vaadi tunnistautumista (pankki- tai mobiilivarmenteen kautta).
Huomioithan, että kirjoitat puhelinnumerosi oikein.
Vammaispalveluhakemus
Hakemuslomakkeella voi hakea vammaispalvelulain mukaisia palveluita.
VammaispalveluhakemusLomakkeet
Palvelupaikat
-
Monitoimijakeskus Omatori
Porrassalmenkatu 21, 50100 Mikkeli
2.kerros
Reitti tänne -
Pieksämäen vammaisten asiakasohjaus
Tapparakatu 1-3, 76100 Pieksämäki
-
Reitti tänne -
Savonlinnan vammaisten asiakasohjaus
Keskussairaalantie 6 F, 57120 Savonlinna
11 krs.
Reitti tänne