Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Kehitysvammaisten lasten aamu-, iltapäivä ja loma-ajan hoito

Kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville lapsille tarjotaan ohjattua, tavoitteellista ja mielekästä vapaa-ajan toimintaa ammattitaitoisen henkilökunnan ohjauksessa.
Tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus monipuolisiin elämyksiin ja oppimiskokemuksiin tukien lapsen kokonaisvaltaista kehitystä. Monipuolisten sisältöjen kautta lapsella on mahdollista kokea iloa, virkistystä ja onnistumisen elämyksiä, jotka edistävät lapsen kokonaisvaltaista kehitystä ja hyvinvointia.
Tuttu ja turvallinen henkilökunta ja paikka mahdollistavat lapsen yksilöllisen tukemisen. Perhe saa tukea arkeen ja vanhempien työssäkäynti mahdollistuu.

Toimintaa on koulupäivinä aamuisin ja iltapäivisin. Kellonajat vaihtelevat perheiden tarpeen mukaan. Järjestettävän aamu- ja iltapäivätoiminnan tarkoituksena on tukea oppilaan yksilöllisiä kehittymisen tavoitteita. Asiakaslähtöinen päivä-/ viikko-ohjelma sisältää erilaisia vapaa-ajantoimintoja: musiikkia, aistimus- ja elämyshetkiä, draamaa, liikuntaa, kädentaitoja, leipomista, retkiä sekä ohjattua ja vapaata leikkiä.
Toiminta on sekä yksilö- että ryhmätoimintaa.

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaisten palveluohjaukseen.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville oppilaille, jotka tarvitsevat ennen koulupäivää ja/tai koulupäivän jälkeen ohjattua toimintaa.

Tausta ja lainsäädäntö