Etelä-Savon hyvinvointitarjotin
Etelä-Savon hyvinvointialueella rakennetaan parhaillaan uutta Etelä-Savon hyvinvointitarjotinta, joka julkaistaan vuoden 2025 alussa. Hyvinvointitarjotin on nettisivu, johon kootaan tietoa Etelä-Savossa tarjottavista hyvinvointia ja terveyttä (hyte) edistävistä palveluista.
Hyte-palveluja alueellamme tuottavat muun muassa alueen kunnat, järjestöt, yhdistykset, seurakunnat ja hyvinvointialue. Hyvinvointitarjottimen tavoitteena on, että hyvinvointialueen asukkaat ja ammattilaiset löytävät entistä helpommin ennaltaehkäisevien, edistävien ja sote-palveluja täydentävien palvelujen pariin.
Etelä-Savon hyvinvointitarjottimella on esillä palveluja ja toimintaa seuraavista teemoista:
- Liikunta
- Mielenhyvinvointi ja riippuvuudet
- Vertaistuki
- Ohjaus, neuvonta ja tukipalvelut
- Kulttuuri, oppiminen ja harrastaminen
- Lähiluonto ja luonnossa liikkuminen
- Ravitsemus ja uni
- Yhteisöllisyys, vaikuttaminen ja sosiaaliset suhteet
Jokainen hyvinvointialueen asukas voi itsenäisesti etsiä hyvinvointia ja terveyttä edistäviä palveluja sekä itse- ja omahoidon työvälineitä Etelä-Savon hyvinvointitarjottimelta. Ammattilaisille hyvinvointitarjotin toimii myös työkaluna asiakas- ja palveluohjauksessa.
Miten tiedot siirtyvät Etelä-Savon hyvinvointitarjottimelle?
Hyte-palvelut siirtyvät hyvinvointitarjottimelle joko Digi- ja väestötietoviraston Palvelutietovarannon tai Lähellä.fi-palvelun kautta. Varmistathan, että oman organisaatiosi hyte-palvelut on kuvattu asiakaslähtöisesti.
Katso alta ohjeet omalle organisaatiollesi
Kuvaa kuntasi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelut asiointikanavineen Palvelutietovarantoon (PTV) yhteistyössä kuntasi PTV-pääkäyttäjän kanssa. Palvelutietovarantoon syötetyt tiedot siirtyvät hyvinvointitarjottimelle.
Palvelutietovaranto on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, jonka sisältö on avointa dataa. Palvelutietovarantoon kuvattua sisältöä voidaan avoimen rajapinnan avulla käyttää missä tahansa. Palvelutietovarannon käyttö on lakisääteistä julkishallinnon toimijoille.
Rekisteröi järjestösi Lähellä.fi-palveluun ja tee järjestösi tapahtuma- ja toimintailmoitukset palvelun ohjeiden mukaisesti. Lähellä.fi-palveluun kuvatut tapahtuma- ja toimintailmoitukset siirtyvät hyvinvointitarjottimelle.
Lähellä.fi on valtakunnallinen palvelu, joka kokoaa yhteen osoitteeseen järjestöjen ja yhteisöjen tarjoaman tuen, toiminnan ja tapahtumat. Lähellä.fi:stä järjestöjen tapahtuma- ja toimintailmoitukset siirtyvät myös muun muassa maakunnalliseen tapahtumakalenteriin sekä tietyin ehdoin Palvelutietovarantoon (PTV).
Vaihtoehtoisesti voit kuvata hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelut asiointikanavineen suoraan Palvelutietovarantoon (PTV). Palvelutietovarantoon syötetyt tiedot siirtyvät hyvinvointitarjottimelle.
Palvelutietovaranto on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, jonka sisältö on avointa dataa. Palvelutietovarantoon kuvattua sisältöä voidaan avoimen rajapinnan avulla käyttää missä tahansa.
Seurakunnat kuvaavat toimintansa Palvelutietovarantoon (PTV).
Kuvaa seurakuntasi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelut asiointikanavineen Palvelutietovarantoon (PTV) yhteistyössä seurakuntasi PTV-pääkäyttäjän kanssa. Palvelutietovarantoon syötetyt tiedot siirtyvät hyvinvointitarjottimelle.
Palvelutietovaranto on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, jonka sisältö on avointa dataa. Palvelutietovarantoon kuvattua sisältöä voidaan avoimen rajapinnan avulla käyttää missä tahansa.
Hyvinvointialue kuvaa Palvelutietovarantoon (PTV) kaikki palvelunsa, mukaan lukien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palvelut. Kysy lisää PTV-työskentelystä organisaation PTV-pääkäyttäjältä tai hankkeen projektisuunnittelijalta.
Palvelutietovarantoon kuvatut palvelut siirtyvät hyvinvointitarjottimelle ja ovat asukkaiden sekä ammattilaisten löydettävissä. Palvelutietovarannon käyttö on lakisääteistä julkishallinnon toimijoille.
Etelä-Savon hyvinvointitarjottimen kehittämistyötä tehdään osana Kestävän kasvun Eloisa -hanketta, joka kuuluu Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Samaa kehittämistyötä tehdään kaikilla hyvinvointialueilla, ja kansallisesti työtämme koordinoivat THL ja STM.
Lisätietoja antaa
Pirjo Rimpiläinen, hankepäällikkö, Kestävän kasvun Eloisa -hanke
040 596 8905, pirjo.rimpilainen@etelasavonha.fi