Siirry sisältöön

Lapsen omaishoidon tuki

Omaishoidon tuki on sosiaalipalvelu, jossa tuetaan vaikeasti vammaisen tai sairaan lapsen hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hänelle läheisen henkilön avulla. Pääsääntöisesti omaishoitajana toimivat lapsen huoltajat.

Omaishoidon tuki on kokonaisuus, joka muodostuu lapselle annettavista tarvittavista palveluista sekä hoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista.

Omaishoidon tuessa asiakkaana on lapsi, jonka arjen tueksi omaishoito on lapsen edun mukainen hoidon ja huolenpidon järjestämisen muoto. Omaishoidon tuki on tavoitteellista. Omaishoitaja on perehtynyt lapsen hoito- ja kuntoutustoimenpiteisiin ja lapsen käyttäytymisen erityispiirteisiin.

Etelä-Savon hyvinvointialueella kannustetaan omaishoidon tuen jakamista huoltajien kesken. Yhteinen vastuu lapsen hoidosta ja huolenpidosta tukee lapsen ja koko perheen hyvinvointia.

Tietoa palvelusta

Voit hakea omaishoidon tukea täyttämällä sähköisen lapsiperheiden palvelujen hakemuksen. Luethan ennen hakemuksen täyttämistä omaishoidon tuen myöntämisen perusteista omaishoidon tuen soveltamisohjeesta.
Kun hakemus vastaanotetaan, sinuun ollaan yhteydessä.

Omaishoidon tuesta ja hakemisesta voit kysyä lisää Perheneuvosta puhelimitse tai diginä. Jos lapsella on asiakkuus vammaispalveluihin, ole yhteydessä vammaispalveluiden asiakasohjaukseen.

Kun omaishoidon tuen määräaikainen sopimus on päättymässä:
Hae hyvissä ajoin tukea uudestaan, jos omaishoidon tuen tarve on edelleen ajankohtainen. Hakemuksen käsittelyaika on max 3 kk.

Puhelinasiointi

Lapsiperheiden asiakasohjaus, Perheneuvo

Perheneuvon puhelinasiointi Eloisan lapsiperheille
Perheneuvo palvelee kaikkia eteläsavolaisia lapsiperheitä

Soita: +358 15 411 4120

Palveluajat

Soittoaika
ma–pe 09:00–14:00

Vammaisten asiakasohjauksen puhelin

Vammaisten asiakas- ja palveluohjauksen puhelinpalvelusta saat ohjausta ja neuvontaa vammaisten palveluista.
Vammaisten asiakas- ja palveluohjaus palvelee seuraavia alueita: Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa sekä Puumala.
Palvelu laajenee myöhemmin tiedotettavana ajankohtana koskemaan koko hyvinvointialuetta.

Soita: +358 15 411 4144

Palveluajat

Vammaisten asiakasohjaus
ma–pe 10:00–14:00

Palvelupaikat