Siirry sisältöön

Työkyvyn tuen palvelu

Jos sinulla ei ole työ- tai opiskeluterveydenhuoltoa (työnantajan tai koulun järjestämänä) ja tunnistat jonkun alla olevista tilanteista sopivan omaan tilanteeseesi, otathan yhteyttä!

  • Edellisestä terveystarkastuksestasi on pitkä aika.
  • Terveydentilasi huolestuttaa.
  • On tarvetta arvioida työkykyäsi tai kuntoutustarvettasi.
  • Saamastasi palvelusta ei ole löytynyt ratkaisua työllistymisesi edistämiseksi.
  • Työllistymistilanteesi on epäselvä tai ”jumiutunut”.
  • Työllistymisesi esteiden syyt eivät ole tiedossa.

Työkyvyn tuen palvelun tavoitteena on selvittää ja arvioida kanssasi työ- ja toimintakykyäsi. Yhdessä kokoamme tarvitsemasi palvelut ja pohdimme keinoja työ- ja toimintakykysi tukemiseen ja edistämiseen. 
Työkyvyn tuen palvelussa terveystarkastuksen lisäksi sinulla on tilanteesi mukaan mahdollisuus saada tukea myös työkykykoordinaattorilta. Tarvittaessa tilannettasi arvioi työkykylääkärimme sekä muut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. 

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä hyvinvointiaseman sähköisen ajanvarauksen kautta tai soittamalla ajanvaraukseen.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu työ- tai opiskeluterveydenhuollon ulkopuolella oleville.

Tausta ja lainsäädäntö

Työttömien palveluohjauksessa neuvojat ohjaavat terveys- ja sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi terveyteen, työkykyyn ja kuntoutukseen liittyvät kysymykset. Neuvojat kertovat, mitä palveluita on tarjolla, miten niihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemisessa ja niiden yhteensovittamisessa.

Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä. TE-toimisto vastaa työnhakuun ja koulutukseen liittyvästä neuvonnasta. Palvelu on suunnattu työttömille ja henkilöille, joita työttömyys uhkaa.