Siirry sisältöön

Toiminnallisen kuntoutuksen palvelut

Toiminnallisen kuntoutuksen palvelut tarjoavat monipuolista päiväaikaista toimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Toiminnallisen kuntoutuksen palvelut voivat olla sisältyä yksilökuntoutukseen tai olla erillistä palvelua. Tarjoamme palvelua valtakunnallisesti.

Asiakkaalle tarjottavat toiminnallisen kuntoutuksen palvelut voivat sisältää esimerkiksi musiikkia, liikuntaa, keskustelua, kädentaitoja, retkeilyä, luovaa toimintaa, rentoutusta ja aistiharjoituksia sekä sosiaalisten taitojen harjoittelua. Toiminnat toteutetaan joko yksilö- tai ryhmätoimintana. Toiminnat suunnitellaan moniammatillisessa työryhmässä asiakkaan omat toiveet ja valinnat sekä kuntoutuksen tavoitteet huomioiden. Toiminnallisen kuntoutuksen palveluihin pääsee tutustumaan Pieksämäen tekemisen tiekartan avulla.

Toiminnallisen kuntoutuksen palvelut tarjoavat asiakkaalle mahdollisuuden sosiaalisen vuorovaikutuksen edistämiseen, kontakteihin kodin tai kuntoutusyksikön ulkopuolella, tukea itsenäisessä elämässä suoriutumiseen sekä mahdollisuuden harjoitella työllistymisen edellyttämiä taitoja. Palveluilla tuetaan asiakkaan hyvinvointia, toimijuutta, osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta.

Tietoa palvelusta

Palvelupyynnön saamiseksi ota yhteyttä oman hyvinvointialueesi vammaispalveluihin.

Verkkoasiointi

Palvelupyyntö, Vaalijala

Vaalijalan palveluihin ohjaudutaan pääsääntöisesti sähköisellä palvelupyyntölomakkeella tai lääkärin lähetteellä, joka osoitetaan Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen sosiaalityöntekijälle.

Toimintamme on asiakaslähtöistä. Toivomme, että palvelupyynnöstä välittyy myös asiakkaan oma toive ja näkemys tarpeistaan.

Palvelupyyntö, Vaalijala

Palvelupaikat