Siirry sisältöön

Vaativan erityisen tuen perhekuntoutus

Vaativan erityisen tuen perhekuntoutus voi liittyä yksilökuntoutusjakson yhteyteen tai olla erillisenä palveluna. Perhekuntoutuksessa vanhemmat voivat osallistua (alle 18-vuotiaan) lapsen tai nuoren kuntoutukseen. Tarjoamme palvelua valtakunnallisesti.

Lapsen tai nuoren sekä perheen tarve kuntoutukseen on voinut syntyä fyysisistä, psyykkisistä, psykiatrisista, psykososiaalisista, kommunikaatioon, käyttäytymiseen tai koulunkäyntiin liittyvistä ja myös lastensuojelun tarpeesta johtuvista erityisen tuen tarpeista.
Perhekuntoutuksen kesto määrittyy perheen tarpeen mukaisesti. Kuntoutuksen suunnittelun ja toteutuksen keskiössä on lapsi tai nuori ja hänen perheensä, sekä muu lähiverkosto. Kuntoutusta suunnitellaan ja toteutetaan moniammatillisessa työryhmässä. Oppivelvollisuusikäinen lapsi tai nuori käy perhekuntoutuksen aikana Sateenkaaren erityiskoulua.

Tietoa palvelusta

Lähetteen tai palvelupyynnön saadaksesi ota yhteyttä oman hyvinvointialueesi vammaispalveluihin.

Verkkoasiointi

Palvelupyyntö, Vaalijala

Vaalijalan palveluihin ohjaudutaan pääsääntöisesti sähköisellä palvelupyyntölomakkeella tai lääkärin lähetteellä, joka osoitetaan Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen sosiaalityöntekijälle.

Toimintamme on asiakaslähtöistä. Toivomme, että palvelupyynnöstä välittyy myös asiakkaan oma toive ja näkemys tarpeistaan.

Palvelupyyntö, Vaalijala

Palvelupaikat