Siirry sisältöön

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, tuttavallisemmin Eloisa, koostuu Mikkelin ja Savonlinnan sairaalayksiköistä, sekä useasta pienemmästä hyvinvointikeskuksesta ja -asemasta Etelä-savon alueella. Väestöpohja Etelä-Savon hyvinvointialueella on noin 130 000 henkilöä, terveyspalveluissa palveluita ovat tuottamassa n. 3100 terveydenhuollon ammattilaista.

Sote-keskus -palveluissa pystyt suorittamaan YEK-jakson, yleislääketieteen sekä geriatrian erikoislääkärikoulutuksen. Meillä voit työskennellä suurissa hyvinvointikeskuksissa Mikkelissä, Pieksämäellä tai Savonlinnassa tai pienemmillä paikkakunnilla kuten Anttolassa, Enonkoskella, Haukivuorella, Hirvensalmella, Kerimäellä, Juvalla, Kangasniemellä, Mäntyharjulla, Punkaharjulla, Puumalassa, Pertunmaalla, Rantasalmella tai Ristiinassa.

Työnkuva ja työaika voidaan yksilöidä joustavasti vastaamaan parhaiten kunkin lääkärin ammatillisia kehittymistoiveita ja elämäntilannetta. Vastaanottotyön lisäksi sinun on mahdollista tehdä töitä äitiys- ja lastenneuvolassa, kouluterveydenhuollossa, vuodeosastoilla, kotisairaanhoidossa ja päivystyksessä. Työnsuunnittelussa huomioimme sijoitukset eri yksiköissä kuten kiireettömässä ja kiireellisessä vastaanotossa. Meillä on mahdollista tehdä esimerkiksi osa-aikaista työviikkoa. Myös etä- ja hybridityömallit ovat mahdollisia.  Perusterveydenhuollon lääkäreillä ei ole päivystysvelvollisuutta.

Perehdytys ja konsultaatiomahdollisuudet

Panostamme matalan kynnyksen konsultaatiomahdollisuuksiin ja kehitämme perehdytystämme koko ajan eteenpäin. Yleislääketieteen tuutorit ovat hioneet uuden lääkärin perehdytysmallia, jotta töiden aloitus olisi jouhevampaa ja informaatio olisi helpommin löydettävissä.

Uran alkuvaiheessa monelle lääkärille syntyy paljon kysymyksiä toimintamalleista ja potilastapauksista. Eloisassa tukena erikoistuvalle lääkärille on oma tuutori, jolta voi kysyä helposti neuvoa mieltä askarruttaviin kysymyksiin matalalla kynnyksellä. Senioritukea tarjotaan muiden konsultaatiomahdollisuuksien lisäksi myös viikoittaisilla tuutoritunneilla.

Kouluttautuminen

Työantajana Eloisa on hyvin koulutusmyönteinen ja mahdollistaa talon ulkopuolisiin koulutuksiin osallistumisen. Myös talon sisäiseen koulutukseen panostetaan ja lokakuussa 2019 avatussa simulaatiokeskuksessa voi harjoitella kädentaitoja ja yhteistoimintaa eri ammatti ryhmien kanssa.

Sivua muokattu 1.12.2023