Siirry sisältöön
sulje tiedote
Eloisan puhelinpalveluissa ilmennyt häiriö on pääosin korjattu

Terveysneuvon ja päivystysavun puhelinpalveluissa on esiintynyt katkoksia puhelujärjestelmän häiriön vuoksi. Häiriö on saatu pääosin korjattua, mutta näissä puhelinpalveluissa voi esiintyä vielä yksittäisiä katkoksia. Häiriö voi viivästyttää takaisinsoittoja tai estää puhelun yhdistymisen.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa ohjataan eri elämäntilanteissa olevia raskauden ehkäisyn suunnittelussa ja toteutetaan ehkäisyn aloittaminen ja seuranta. Alle 25-vuotiaana saat ehkäisypillerit, ehkäisykapselin tai hormoni- tai kuparikierukan maksutta.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan kautta asiakkaan on myös mahdollista saada lähete sterilisaatiota varten. Neuvolassa terveydenhoitaja tekee lisäksi kohdunkaulan irtosolututkimusten (PAPA) määräaikaistarkastuksia.

Ehkäisyn aloittamisesta voit keskustella myös omassa kouluterveydenhuollossa tai opiskeluterveydenhuollossa.

Sähköiset ajanvaraukset

Voit varata ajan myös neuvolan chatista sivun oikeasta alanurkasta, puhelimitse tai alla olevista linkeistä:

Raskauden keskeytys

Raskauden keskeyttäminen on mahdollista raskaana olevan omasta pyynnöstä 12. raskausviikon loppuun saakka (laki raskauden keskeyttämisestä 1.9.2023). Raskauden keskeytystä harkitsevan tulee ottaa yhteyttä:

Naistentautien vastaanotto 015 351 2794, (ma-pe klo 8–9.) 

Neuvolan puhelinpalvelu 015 5277 187 (ma–to klo 8–15, pe klo 8–14, käytössä takaisinsoittojärjestelmä)

Seksitautitestit

Seksitautitestit (entiseltä nimeltään sukupuolitautitestit) edellyttävät terveydenhuollon lähetettä. Voit tehdä seksitautien oirearvion ja yhteydenottopyynnön Omaolo-palvelussa.

Voit asioida myös terveysneuvon chatissa sivun oikeasta alanurkasta tai puhelimitse.

Vaihdevuosioireet

Vaihdevuosioireiden hoidossa ja gynekologisissa vaivoissa, jotka eivät liity ehkäisypillereihin tai -kierukkaan, voit ottaa yhteyttä Terveysneuvon chattiin tai puhelimeen.

Seksuaalineuvontaa anonyymisti chatissa

Seksuaalineuvonnassa on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti kaikista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja aihealueista. Palvelut ovat maksuttomia.

Tietoa seksuaaliterveydestä

Sivua muokattu 26.10.2023