Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa ohjataan eri elämäntilanteissa olevia raskauden ehkäisyn suunnittelussa ja toteutetaan ehkäisyn aloittaminen ja seuranta. Alle 25-vuotiaana saat ehkäisypillerit, ehkäisykapselin tai hormoni- tai kuparikierukan maksutta.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan kautta asiakkaan on myös mahdollista saada lähete sterilisaatiota varten. Neuvolassa terveydenhoitaja tekee lisäksi kohdunkaulan irtosolututkimusten (PAPA) määräaikaistarkastuksia.

Ehkäisyn aloittamisesta voit keskustella myös omassa kouluterveydenhuollossa tai opiskeluterveydenhuollossa.

Sähköiset ajanvaraukset

Voit varata ajan myös neuvolan chatista sivun oikeasta alanurkasta, puhelimitse tai alla olevista linkeistä:

Raskauden keskeytys

Raskauden keskeyttäminen on mahdollista raskaana olevan omasta pyynnöstä 12. raskausviikon loppuun saakka (laki raskauden keskeyttämisestä 1.9.2023). Raskauden keskeytystä harkitsevan tulee ottaa yhteyttä:

Naistentautien vastaanotto 015 351 2794, (ma-pe klo 8–9.) 

Neuvolan puhelinpalvelu 015 5277 187 (ma–to klo 8–15, pe klo 8–14, käytössä takaisinsoittojärjestelmä)

Seksitautitestit

Seksitautitestit (entiseltä nimeltään sukupuolitautitestit) edellyttävät terveydenhuollon lähetettä. Voit tehdä seksitautien oirearvion Omaolo-palvelussa ja saat siitä vastaukseksi valtakunnallisen ohjauksen tai itsehoito-ohjeen.

Voit asioida myös terveysneuvon chatissa sivun oikeasta alanurkasta tai puhelimitse.

Vaihdevuosioireet

Vaihdevuosioireiden hoidossa ja gynekologisissa vaivoissa, jotka eivät liity ehkäisypillereihin tai -kierukkaan, voit ottaa yhteyttä Terveysneuvon chattiin tai puhelimeen.

Seksuaalineuvontaa anonyymisti chatissa

Seksuaalineuvonnassa on mahdollisuus keskustella luottamuksellisesti kaikista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä ja aihealueista. Palvelut ovat maksuttomia.

Tietoa seksuaaliterveydestä

Sivua muokattu 26.3.2024