Siirry sisältöön

Jätä yhteydenottopyyntö

Tartuntatautiasioissa voit jättää yhteydenottopyynnön tunnistautuneena Eloisan chatissa tai OmaEloisa-sovelluksessa! Vastaamme chat-viestillä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Chat

Tartuntatautien ehkäisy

Tartuntatautihoitajat antavat ohjausta ja neuvontaa erilaisten tartunta- ja infektiotautien ehkäisyyn ja hoitoon liittyen. Yleisimpiä tartuntatauteja ovat muun muassa syyhy, streptokokki-A-infektiot, salmonella ja EHEC-infektio. Seksi- ja veriteitse tarttuvia tauteja ovat esimerkiksi klamydia, kuppa, tippuri, hepatiitit ja HIV.

Tartuntatautihoitajat

  • toimivat tiiviissä yhteistyössä Etelä-Savon hyvinvointialueen tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden ja infektioyksiköiden kanssa muun muassa erilaisten mikrobien leviämisen torjumisessa, ohjeistusten laatimisessa sekä epidemioihin varautumisessa.
  • tekevät yhteistyötä myös muiden toimijoiden kuten koulujen, päiväkotien, vastaanottokeskusten ja terveysvalvonnan kanssa mm. erilaisten epidemiaepäilyjen selvittelyssä.
  • ohjaavat tutkimuksiin veri- ja pistotapaturmissa.

Mikkelissä tartuntatautihoitajilla on 1–2 kertaa viikossa rokotusvastaanotto, jossa annetaan kansallisen rokotusohjelman mukaisia rokotuksia sekä matkailijoiden omakustanteisia rokotuksia.

Toimi näin

Mikkelin seudulla tartuntatautihoitajille on oma puhelinaika. Muilla paikkakunnilla yhteyden tartuntatautihoitajaan saa terveysasemien puhelinpalvelun kautta. Seksitautikokeisiin pääsee myös esimerkiksi Chat-palvelun kautta tai ottamalla puhelimitse yhteyttä omaan terveysasemaan.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.