Fysioterapian palvelut
Fysioterapia on perusliikkumisen, toimintakyvyn ja työkykyisyyden ylläpitämistä ja edistämistä erilaisin fysioterapeuttisin menetelmin.
Asiakkaitamme ovat kaikenikäiset kuntalaiset, joilla on esimerkiksi erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia, neurologisia sairauksia tai motorisen kehityksen viivettä (lapset).
Tämän sivun sisältö
Tietoa palvelusta
Voit päästä fysioterapeutille
perusterveydenhuollon lääkärin kautta, jolloin lääkäri arvioi fysioterapiatarpeen ja kirjoittaa lähetteen. Tämän jälkeen voi varata ajan puhelimitse ensimmäiselle vastaanottokäynnille
Terveysneuvon tai hoitajavastaanoton kautta. Hoitajan arvioinnin jälkeen sinulle voidaan varata aika tuki- ja liikuntaelinvaivoissa fysioterapeutin suoravastaanotolle
liikuntaneuvonnan kautta, jolloin varaat ajan suoraan palvelunumerosta. Kotikuntoutuksen fysioterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisen tekemällä palvelupyynnöllä.
Palvelun piiriin tuleminen edellyttää terveydenhuollon ammattilaisen arviota (esim. lääkäri, sairaanhoitaja/terveydenhoitaja)
Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.
Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.
Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.
Puhelinasiointi
Kuntoutuksen keskitetty asiakasohjaus ja ajanvaraus, Mikkeli
Kuntoutuksen keskitettyyn asiakasohjaukseen soittamalla voit varata ajan fysioterapeutin vastaanotolle, perua tai muuttaa vastaanottoajan tai tehdä yhteydenottopyynnön kuntoutuksen ammattilaiselle (elintapaohjaaja, kotikuntoutus, kuntoutusohjaaja).
Soita: 015 351 2442
Palveluajat
ma–pe 09:00–11:00
Kuntoutuksen keskitetty asiakasohjaus ja ajanvaraus, Savonlinna
Kuntoutuksen keskitettyyn asiakasohjaukseen soittamalla voit varata ajan fysioterapeutin vastaanotolle tai liikuntaneuvontaan sekä perua tai siirtää vastaanottoaikaa.
Soita: +358 44 417 2760
Palveluajat
ma–pe 09:00–12:00
Kuntoutuksen keskitetty asiakasohjaus, Pieksämäki
Kuntoutuksen keskitetty asiakasohjauksen ja ajanvarauksen puhelinnumero, Pieksämäki
fysioterapeutti
Soita: +358 40 193 7263Palveluajat
Verkkoasiointi
Eloisan chat-palvelu
Eloisan chat tarjoaa maksuttomat, helppokäyttöiset ja paikasta riippumattomat palvelut.
Chatissa voi asioida anonyymina, mutta tarvittaessa myös tunnistautuminen on nopeaa ja turvallista verkkopankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla
Kansalaisen terveyspalvelu
Terveydenhuollon sähköinen ajanvaraus Mikkelin alueella.
Mikäli sähköistä asiointivaihtoehtoa ei ole tarjolla, pyydämme sinua olemaan yhteydessä omaan terveysasemaasi.
Omaolo
Omaolon käyttötarkoitus on arvioida asukkaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä seuraavissa tilanteissa:
• yksittäisen terveysongelman tai useiden oireiden arviointi
• terveyden ja hyvinvoinnin arviointi
• sairauden tai sen riskien arviointi
• hoitotasapainon arviointi
ja ohjata asukas hoidon piiriin sekä terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin Omaolon sisällä ja ulkoisissa palveluissa.
Omaolo on tarkoitettu yli 15-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille asukkaille. Koronavirustaudin oirearvio on tarkoitettu yli 1-vuotiaille, alle 15-vuotiaita suositellaan kuitenkin tekemään koronavirustaudin oirearvio vanhemman kanssa. Myös osa määräaikaistarkastuksen esitietolomakkeista on tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Omaoloa käyttävät terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaiset osallistuessaan Omaoloa käyttävän asukkaan hoitoon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Omaolo ei ole tarkoitettu käytettäväksi henkeä uhkaavissa tilanteissa.
Omaoloa käytetään käyttäjän omalla päätelaitteella (tietokone, mobiililaite) julkisen internetin yli. Omaoloon on integroitu EBMEDS-laite, jonka valmistaja on Kustannus Oy Duodecim.
OmaoloPalvelupaikat
-
Haukivuoren hyvinvointiasema
Kankaalantie 4, 51600 Mikkeli
Reitti tänne -
Juvan hyvinvointikeskus
Sairaalatie 3, 51900 Juva
Reitti tänne -
Kangasniemen hyvinvointikeskus
Sairaalantie 13, 51200 Kangasniemi
Reitti tänne -
Kerimäen terveysasema
Hälväntie 3, 58200 Savonlinna
Reitti tänne -
Mikkelin keskussairaala
Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli
Reitti tänne -
Mäntyharjun hyvinvointikeskus
Sairaalantie 3, 52700 Mäntyharju
Reitti tänne -
Palvelukeskus Mäntylä, Rantasalmi
Lipposenpolku 2, 58900 Rantasalmi
Reitti tänne -
Pertunmaan hyvinvointiasema
Virastokuja 1, 19430 Pertunmaa
Reitti tänne -
Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelukeskus
Tapparakatu 1-3, 76100 Pieksämäki
Reitti tänne -
Punkaharjun terveysasema
Kauppatie 22, 58500 Savonlinna
Reitti tänne -
Savonlinnan sosiaali- ja terveyskeskus
Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna
Käyntiosoite: Pihlajavedentie 4
Reitti tänne -
Vaalijalan osaamis- ja tukikeskus
Nenonpellontie 40, 76940 Pieksämäki
Reitti tänne