Siirry sisältöön

Sosiaalinen luotto

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu Etelä-Savossa asuville pienituloisille ja vähävaraisille yksityishenkilöille. Sen tarkoituksena on lisätä hyvinvointialueen asukkaiden talouden hallintaa, ehkäistä ylivelkaantumista ja edistää itsenäistä suoriutumista.

Tietoa palvelusta

Sosiaalista luototusta voit hakea ottamalla yhteyttä työikäisten sosiaalipalvelujen neuvontaan (Mikkeli) puhelimitse tai jättämällä sähköpostitse yhteydenottopyynnön osoitteeseen aikuissosiaalityo.mikkeli@etelasavonha.fi

Aluksi sosiaalialan ammattilainen tekee kanssasi alkukartoituksen, jossa lasketaan sinun maksuvarasi. Maksuvaralaskelmassa käydään läpi kuukausittaiset tulosi ja menosi. Sen avulla nähdään täyttyvätkö sosiaalisen luototuksen myöntämisen ehdot. Alkukartoituksen jälkeen sovimme tapaamisen hakemuksesi täyttöön.

Sosiaalisen luototuksen hakemusta varten tarvitset tositteet tuloista, menoista, varoista, kaikista veloista, verotuspäätöksen, luottotietorekisteriotteen ja pankkitiliotteet kaikilta tileiltäsi vähintään kolmelta kuukaudelta. Tarkemmat ohjeet tarvittavista liitteistä saat ajanvarauksen yhteydessä. Liitetiedot tarvitaan, jotta pystymme arvioimaan sinun todellisen taloudellisen tilanteesi.

Sosiaalisen luototuksen hakemuksen käsittelyaika on yksilöllinen, mutta useimmiten päätöksen sosiaalisesta luototuksesta saat keskimäärin 1 - 2 kuukaudessa. Takaisinmaksuehdoista sovitaan yksilöllisesti maksukykysi mukaan. Sosiaalisesta luototuksesta peritään kohtuullinen vuotuinen korko, joka kuitenkin voi olla enintään korkolain mukainen viitekorko.

Mikäli sinulla ilmenisi sosiaalisen luototuksen myöntämisen jälkeen vaikeuksia huolehtia takaisinmaksusta maksusuunnitelman mukaisesti, sinun tulee heti ottaa yhteyttä työikäisten sosiaalipalveluihin. Luoton takaisinmaksun laiminlyönti tai muu sopimusrikkomus voi johtaa luoton irtisanomiseen ja takaisinperintään.

Puhelinasiointi

Sosiaalikeskus, Mikkelin alue

Sosiaalikeskuksen puhelinasiointi
(Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Puumala)

Soita: +358 40 359 7770

Palveluajat

ma–pe 09:00–13:00


Liittyviä palveluita