Siirry sisältöön

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien päivätoiminta

Päivätoiminnan tavoitteena on tukea ja kannustaa asiakasta hyödyntämään omia taitoja ja voimavaroja toimintakyvyn ylläpitämiseen, itseluottamuksen tukemiseen ja eri taitojen harjaannuttamiseen.
Etelä-Savon hyvinvointialueella on yhdistettyjä mielenterveys- ja päihdeasiakkaille tarkoitettuja päivätoimintakeskuksia, jotka ovat matalan kynnyksen toimintakeskuksia eivätkä siten vaadi lähetettä.

Toimi näin

Voit tulla toimintakeskukseen milloin tahansa sen aukioloaikana tai olla yhteydessä toimintakeskuksen ohjaajiin tai sosiaalityöntekijään.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivätoimintakeskukset ovat matalan kynnyksen toimintakeskuksia eivätkä vaadi lähetettä.

Tausta ja lainsäädäntö

Päiväkeskuksesta eli toimintakeskuksesta päihdeongelmainen tai -kuntoutuja saa apua arjesta selviytymiseen ja elämänhallintaan. Päiväkeskuksessa on tarjolla keskusteluseuraa, ryhmätoimintaa ja virkistystä, kuten retkiä ja harrastusmahdollisuuksia. Päiväkeskuksessa voi olla myös mahdollisuus käydä suihkussa ja pestä pyykkiä. Keskus toimii matalan kynnyksen ja avoimuuden periaatteella.

Päiväkeskuksessa voi opetella päihteetöntä yhdessäoloa ja elämäntapaa. Päiväkeskus voi lisätä osallisuutta, edistää kuntoutumista ja auttaa kiinnittymään takaisin yhteiskuntaan.

Päiväkeskus voi olla päihteetön tai sallia päihtyneenä olemisen. Päiväkeskuksella on kiinteät tilat ja säännölliset aukioloajat. Päiväkeskuksissa toimivat ammattilaiset ohjaavat tarvittaessa muiden sosiaalipalvelujen käyttöön.