Siirry sisältöön

Liikkuva Sairaala

Liikkuvan Sairaalan asiakkaana saat sairaalatasoista hoitoa kotiisi tuotuna. Liikkuvan Sairaalan hoidon on tarkoitus joko korvata kokonaan tai ainakin lyhentää sairaalahoitoa.
Sinua voidaan hoitaa esimerkiksi infektion vuoksi suonensisäisellä antibiootilla. Lisäksi Liikkuvassa Sairaala toteuttaa mm. vaativien haavojen tai palovammojen hoitoja sekä neste- ja verensiirtoja. Hoidamme myös parantumattomasti sairaita asiakkaita, toteuttaen elämän loppuvaiheen palliatiivista eli oireenmukaista hoitoa ja kotisaattohoitoa.

Toimi näin

Liikkuvan sairaalan asiakkaaksi tullaan lääkärin lähetteellä.

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Kenelle ja millä ehdoin

Liikkuvan Sairaalan asiakkaana sinun tulee olla sitoutunut omaan hoitoosi ja selviytyä kotona päivittäisistä toimista omatoimisesti tai esimerkiksi omaishoitajan tai kotihoidon palvelujen tuella. Tarvittaessa, esimerkiksi kotisaattohoidossa myös läheiset osallistuvat hoitoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Tietyissä tilanteissa potilas voi saada sairaalahoitoa kotonaan. Hoitava lääkäri suunnittelee ja toteuttaa hoidon. Kotisairaalahoitoon tarvitaan potilaan suostumus. Potilas voi saada kotisairaalahoitoa, jos hänen kuntonsa riittää siihen. Lisäksi hoitotoimenpiteiden pitää olla sellaisia, että ne voidaan tehdä myös kotona.

Kotisairaalahoidossa otetaan aina huomioon myös kodin kokonaistilanne ja mahdolliset muut perheenjäsenet.
Kotisairaalahoito on vaihtoehto sairaalassa annettavalle hoidolle. Kotisairaalahoitoon kuuluu yleensä se, että hoitohenkilökunta käy potilaan kotona ja potilas käy sairaalassa suunnitelman ja tilanteen mukaan.