Siirry sisältöön

Reseptien uusiminen

Helpoiten uusit reseptin Omakanta.fi -palvelussa
Muistathan uusia reseptisi hyvissä ajoin ennen lääkkeesi loppumista ja loma-aikoja.
Uusimispyynnöt käsitellään kahdeksan päivän kuluessa.

Tietoa palvelusta

Reseptin uusimispyynnöt voi esittää näillä tavoin:

 1. Omakanta.fi -palvelussa
  Omakanta.fi -palvelussa reseptien uusiminen on helpointa ja maksutonta. Uusimispyynnön voit tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

 2. Lääkärin tai hoitajan vastaanotolla (kontrolli käynnillä)
  Huumausaineiksi luokiteltujen ja PKV -lääkkeiden (= pääasiassa keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden) reseptien uusiminen tapahtuu lääkkeen määränneen lääkärin kanssa sovitusti.

 3. Apteekeissa

 4. Puhelimitse oman terveysaseman ohjeistuksen mukaan
  Uusitut reseptit välittyvät suoraan apteekkiin ja lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa apteekista aikaisintaan kahdeksan vuorokauden kuluttua reseptin uusimispyynnön jättämisestä. Ota apteekkiin mukaan Kela-korttisi.
  Jos noudat apteekista toisen henkilön reseptilääkkeitä, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön Kela-kortti ja tieto siitä, mitä lääkettä noudetaan (esimerkiksi potilasohje).

Verkkoasiointi

OmaKanta

OmaKanta on verkkopalvelu, josta näkee julkisen ja yksityisen terveydenhuollon kirjaamia tietoja potilaskäynneistä ja lääkityksestä sekä itse tallentamiaan hyvinvointitietoja. Palvelu on valtakunnallinen. OmaKantaan kirjaudutaan Kanta.fi-sivustolta pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella verkkoasioinnin mahdollistavalla henkilökortilla.

OmaKannasta näet omat reseptisi, hoitojen kirjaukset sekä laboratorio- ja röntgentutkimukset. OmaKannassa on saatavilla EU:n koronatodistus.

Palvelussa voit lisäksi

 • pyytää reseptin uusimista
 • tallentaa oman hoitotahdon ja elinluovutustahdon
 • antaa luovutusluvan omien tietojen luovuttamiseen tai kieltää niiden luovuttamisen
 • seurata omaa hyvinvointiasi ja tarkastella hyvinvointisovelluksella tallennettuja tietoja.

OmaKannassa voi nähdä alle 10-vuotiaan huollettavan tiedot. 10–17-vuotiaan huollettavan tietoja voi nähdä vähitellen, kun terveydenhuollossa on tehty tarvittavat muutokset potilastietojärjestelmiin.

Täysi-ikäinen ja täysivaltainen henkilö voi asioida toisen aikuisen puolesta OmaKannassa. Asiointi perustuu valtuutukseen Suomi.fi-valtuuksissa. OmaKannassa asiointiin tarvittavan valtuuden nimi on ”Terveydenhuollon asioiden hoito.”

OmaKanta

Palvelupaikat


Liittyviä paveluita