Siirry sisältöön

Reseptien uusiminen

Helpoiten uusit reseptin Omakanta.fi -palvelussa
Muistathan uusia reseptisi hyvissä ajoin ennen lääkkeesi loppumista ja loma-aikoja.
Uusimispyynnöt käsitellään kahdeksan päivän kuluessa.

Toimi näin

Reseptin uusimispyynnöt voi esittää näillä tavoin:

 1. Omakanta.fi -palvelussa
  Omakanta.fi -palvelussa reseptien uusiminen on helpointa ja maksutonta. Uusimispyynnön voit tehdä mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

 2. Lääkärin tai hoitajan vastaanotolla (kontrolli käynnillä)
  Huumausaineiksi luokiteltujen ja PKV -lääkkeiden (= pääasiassa keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden) reseptien uusiminen tapahtuu lääkkeen määränneen lääkärin kanssa sovitusti.

 3. Apteekeissa

 4. Puhelimitse oman terveysaseman ohjeistuksen mukaan
  Uusitut reseptit välittyvät suoraan apteekkiin ja lääkkeet ovat noudettavissa mistä tahansa apteekista aikaisintaan kahdeksan vuorokauden kuluttua reseptin uusimispyynnön jättämisestä. Ota apteekkiin mukaan Kela-korttisi.
  Jos noudat apteekista toisen henkilön reseptilääkkeitä, on sinulla oltava siihen kyseisen henkilön Kela-kortti ja tieto siitä, mitä lääkettä noudetaan (esimerkiksi potilasohje).

Yhteystiedot

Valitse paikkakuntasi pudotusvalikosta nähdäksesi sopivat yhteystiedot.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Voit pyytää reseptin uusimista vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta, Kelan ylläpitämässä sähköisessä OmaKanta-palvelussa tai olemalla yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.


Liittyviä palveluita