Siirry sisältöön
Uutiset

Etelä-Savon hyvinvointialueen johtajaylihoitajaksi on valittu Pirjo Syväoja

Julkaistu: 29.12.2022, klo 09:54

Etelä-Savon hyvinvointialueen johtajaylihoitajan virka oli haettavana sisäisellä ilmoittautumismenetellyllä ajalla 26.10.−2.11.2022. Virkaa haki määräaikaan mennessä 10 henkilöä. Virkaan valittiin Essoten kehittämisjohtajana työskentelevä hallintotieteen maisteri Pirjo Syväoja.

Johtajaylihoitajan viran perusti aluehallitus kokouksessaan 14.9.2022. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain mukainen oikeus harjoittaa ammattia laillistettuna ammattihenkilönä, hyvä johtamiskokemus ja hyvä toimialan tuntemus.

Hakijoilta edellytettiin myös monipuolista toimialan osaamista- ja kokemusta, erinomaisia vuorovaikutus-, neuvottelu- ja yhteistyötaitoja, toimeenpanokykyä ja palvelualttiutta.

Lisäksi arvostettiin uudistushenkisyyttä, kehitysmyönteisyyttä, innostavaa työotetta ja kykyä perustellusti, ennakkoluulottomasti sekä rakentavasti kyseenalaistaa ja kehittää vakiintuneitakin toimintamalleja.

Yhteensä 10 hakijasta haastatteluun valittiin kolme henkilöä. Haastateltavien valinnassa huomioitiin kelpoisuusvaatimusten lisäksi koulutus- ja työkokemusvertailu.

Haastattelun ja koulutus- ja työkokemusvertailun perusteella valituksi tuli Essoten kehittämisjohtajana työskentelevä hallintotieteiden maisteri Pirjo Syväoja. Kehittämisjohtajan työssä Syväoja on vastannut muun muassa Esper-rakennushankkeesta, hallintoylihoitajan tehtävistä ja vaikuttavuus- ja laatutyön koordinoinnista.

Syväojalla on myös mielisairaanhoitajan, erikoissairaanhoitajan ja terveystieteen lehtorin pätevyydet.

Johtajaylihoitajan virka sijoittuu Etelä-Savon hyvinvointialueen konsernipalvelujen toimialalle vaikuttavuuspalvelujen palvelualueelle. Johtajaylihoitaja tukee tehtävässään Eloisan järjestämistehtävän toteuttamista ja strategian toimeenpanoa. Johtajaylihoitaja osallistuu myös vaikuttavuusperusteisen ohjauksen mallin laadintaan yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa ja vastaa hoitotyön kehittämisestä ja johtamisesta. Oleellisesti tehtävään kuuluvat myös alueellisiin ja kansallisiin verkostoihin osallistuminen, tutkimus- ja kehittämistoiminnan koordinointi, osaamisen johtaminen sekä oppilaitosyhteistyö.

Lisätiedot

Sami Sipilä, konsernipalvelujen toimialajohtaja, p. 044 417 0577, sami.sipila@etelasavonha.fi