Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan vuoden vaihteen siirtymä on sujunut suunnitellusti

Julkaistu: 3.1.2023, klo 13:52

Eloisa on aloittanut sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen palvelutuotannon suunnitellusti ja onnistuneesti 1.1.2023. Eloisa tuottaa nyt julkiset sote- pelastuspalvelut koko Etelä-Savon alueen väestölle.

− Kokoonnuimme heti uuden vuoden aamuna katsomaan tilannetta ja järjestelmien siirtymän onnistumista. Pieniä haasteita ja töitä riittää edelleen, mutta kaikki kriittiset järjestelmät ovat toiminnassa, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä toteaa.

Kriittisten järjestelmien toimivuus tarkoittaa, että potilastietojärjestelmät ja pelastuslaitoksen järjestelmät toimivat ja henkilöstö pystyy käyttämään työkoneitaan.

− Asukkaille tämä tarkoittaa, että hoito, hoiva ja pelastuspalvelut sujuvat tuttuun tapaan. Toki pieniä haasteita on edelleen ja myös osalla henkilökunnassa järjestelmät vaihtuvat ja se vaatii tottumista uusiin järjestelmiin. Nämä voivat näkyä palveluiden ruuhkautumisena kun arkeen päästään, mutta isot ja kriittiset asiat ovat kunnossa, Seppälä sanoo.

Sujuvan siirtymän takaamiseksi Eloisan johto, ICT-palvelut ja ICT-palveluita tukevat yhteistyökumppanit ovat työskennelleet koko viikonvaihteen yli.

− Työmäärä on ollut valtava ja haluan lämpimästi kiittää niin omaa henkilöstöä kuin yhteistyökumppaneita siitä, että siirtymä on onnistunut, Seppälä sanoo.

Hyvinvointialuesiirtymään liittyvästä ICT-muutosprojektista on nyt onnistuneesti toteutettu noin 70 prosenttia. Työ kuitenkin jatkuu vielä noin kahden vuoden ajan.

− Seuraava iso askel on Eloisan henkilöstötietojärjestelmän käynnistyminen ensi viikon alussa. Yksittäisten käyttäjien käyttäjätiedoissa ja -tunnuksissa on vielä korjaamista. Olemmekin varautuneet siihen, että maanantaina arkiviikon alkaessa tukipyyntöjä voi tulla vielä runsaastikin, Eloisan digijohtaja Jukka Mielonen sanoo.

Asukkaille näkyvä muutos on myös Eloisan verkkosivujen avautuminen keskiviikkona 4.1. osoitteessa www.etelasavonha.fi. Verkkosivuston työstäminen jatkuu kuitenkin edelleen, joten uuden sivuston rinnalla toimivat myös vanhat Essoten, Sosterin ja Pieksäen perusturvan verkkosivut.

− Asukkaiden on keskeistä tietää, että palvelupisteet ja toimipaikat ovat ennallaan vuodenvaihteen siirtymän yli. Myös palvelunumerot pysyvät valtaosin ennallaan, Seppälä korostaa.

Etelä-Savon hyvinvointialue työllistää kaikkiaan noin 8000 sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaista. Hyvinvointialueelle siirtyi yli 850 tietojärjestelmää ja toimintaa on lähes kahdessa sadassa toimipisteessä. Henkilöstön sähköpostit ovat muotoa @etelasavonha.fi                                                                                      

Lisätiedot

Santeri Seppälä, hyvinvointialuejohtaja, p. 040 359 6934, santeri.seppala@etelasavonha.fi

Jukka Mielonen, digijohtaja, p. 044 351 6543, jukka.mielonen@etelasavonha.fi