Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Mielen ja kuntoutuksen talo avautuu

Julkaistu: 10.1.2023, klo 15:57

Kaksi valkoista ilmoittautumisautomaattia, seinällä opastetaulu.
Mielen ja kuntoutuksen talon pääaulasta löytyy ilmoittautumisautomaatit ajanvarauksella saapuville.

Mikkelin keskussairaalan yhteyteen valmistuneen Mielen ja kuntoutuksen talon toiminta on käynnistynyt. Tällä viikolla ensimmäisinä yksikköinä uudessa talossa toimintansa aloittivat kevätlukukauden merkeissä lasten ja nuorten sairaalaopetuksen yksiköt sekä lasten psykiatrian päiväosasto. Molemmat toimivat talon P-kerroksessa eli sisäänkäyntikerroksessa. Käyntiosoite on Pirttiniemenkatu 1.

– On upeaa, että olemme saaneet terveelliset ja turvalliset tilat henkilöstölle ja potilaille, mielenterveys- ja päihdepalvelujen palvelualuejohtaja Minna Mutanen iloitsee.

Valkoinen sairaalarakennus ilmasta kuvattuna.
Mielen ja kuntoutuksen talo on viisikerroksinen

Talon käyttöönotto jatkuu tammi-helmikuun ajan. Tällä viikolla muuttavat myös Moision sairaalassa toimineet osastot, jotka kotiutuvat Mielen ja kuntoutuksen talon 1. ja 2. kerrokseen.

Nuorten ja aikuisten mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanottotoiminta käynnistyy vaiheittain seuraavan parin viikon aikana talon 1. kerroksessa. Setrissä sijainneet aikuisten vastaanotot aloittavat jo keskiviikkona 11. tammikuuta. Nuorisopsykiatrian vastaanotto, Välkkäri-tiimi sekä riippuvuusvastaanotto muuttavat 16.1. alkavalla viikolla.

– Muutot ovat suuria ja ne voivat aiheuttaa viivästyksiä palveluissamme esimerkiksi tietojärjestelmien käyttöönoton vuoksi, Mutanen varoittaa.

Talon tiloissa on esillä paljon taidetta. Sairaalaopetuksen tiloissa juoksentelee Nadia Orehin teos Pupu.

Mielen ja kuntoutuksen talon ylimpiin kerroksiin muutetaan viimeisimmässä vaiheessa. 3. kerrokseen muuttaa keskussairaalasta ensin neurologinen ja ortopedinen kuntoutusosasto 30. tammikuuta alkaen. Ylimmän kerroksen pohjoispäätyyn asettuu palliatiivinen keskus mukaan lukien uusi palliatiivinen ja saattohoito-osasto viikosta 6 alkaen ylilääkäri Reino Pöyhiän johdolla.

Asiakkaat, joiden hoitopaikka muuttuu Mielen ja kuntoutuksen taloon, saavat tiedon uudesta sijainnista hoitohenkilökunnaltaan. Puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Ajanvarauksella saapuvat asiakkaat käyvät sisään Pirttiniemenkadun ja Mannerheimintien kulmauksen pääovesta aivan Sairaalaparkin vieressä. Pääaulasta löytyvät ilmoittautumisautomaatit, joista saa kulkuohjeet oikeisiin odotustiloihin.