Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Eloisan järjestöavustushakemuksista päätetään 15.2.2023

Julkaistu: 26.1.2023, klo 13:30

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta käsitteli eilen 25.1. kokouksessaan järjestöavustuksia. Asia päätettiin jättää eilisessä kokouksessa pöydälle, sillä lautakunta haluaa vielä lisäselvityksiä järjestötoiminnan rahoituksesta.

Lautakunta päätti, että varsinaiset päätökset avustuksista tehdään seuraavassa kokouksessa 15.2.2023. Lautakunta myös edellyttää, että vakiintuneet järjestöavustukset turvataan.

− Avustuspäätöksen viivästyminen on harmillista, mutta vankka yhteinen näkemyksemme on, että järjestöjen vakiintunut toiminta pitää turvata. Järjestöjen toiminta on hyvinvointialueen asukkaille hyvin merkittävää, lautakunnan puheenjohtaja Tapio Honkamaa sanoo.

Lautakunta haluaa vielä lisäselvityksiä siitä, pystytäänkö vakiintuneiden järjestötoimijoiden vuoden 2023 rahoitus turvaamaan saman tasoisena, kuin mitä se oli vuonna 2022.

Aluevaltuuston päätöksellä järjestöavustuksiin on varattu yhteensä 600 000 euroa vuodelle 2023.

Kadonneesta, hakuajalla jätetystä hakemuksesta voi ilmoittaa edelleen 3.2. saakka

Eloisa tiedotti aiemmin 20.1. järjestöavustuksiin liittyen, että kaikki 29.11.−16.12.2022 hakuajalla lähetyt hakemukset eivät ole saapuneet perille. Eloisa pyysi järjestöjä tarkistamaan, onko hakemus saapuneiden listalla ja pikaista yhteydenottoa, mikäli näin ei ole.

− Kaiken kaikkiaan kahdeksasta lähetetystä hakemuksesta saatiin vielä jälkikäteen tiedot, ja ne on pystytty huomioimaan valmistelussa, vaikuttavuusjohtaja Ilkka Fritius kertoo.

Eloisassa on selvitetty syytä hakemusten katoamiselle. Todennäköisesti kyse on valmisteluajan järjestelmissä olleesta tietoliikennekatkoksesta, mutta varmuutta asiasta ei vielä ole. 

Nyt kun päätöksenteko avustuksista on vielä auki 15.2.2023 saakka, voi hakuajalla jätetystä, perille saapumattomasta hakemuksesta edelleen ilmoittaa. Yhteydenotto pitää tehdä 3.2.2023 mennessä: Ilkka Fritius, vaikuttavuusjohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue, p. 050 602 78, ilkka.fritius@etelasavonha.fi

Saapuneet hakemukset on katsovissa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan 25.1. kokouksen esityslistasta ja myöhemmin pöytäkirjasta: https://etela-savonhva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames

Lisätiedot lautakunnan työskentelystä:

Tapio Honkamaa, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja, p. 044 035 0300, tapio.honkamaa@etela-savo.fi

Lisätiedot valmistelusta:

Ilkka Fritius, vaikuttavuusjohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue, p. 050 602 78, ilkka.fritius@etelasavonha.fi

Sami Sipilä, konsernipalvelujen toimialajohtaja, Etelä-Savon hyvinvointialue, p. 044 770 0577, sami.sipila@etelasavonha.fi