Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Uutiset

Aluehallitus perehtyi henkilöstöasioihin ja Eloisa jalkautuu asukkaiden pariin

Julkaistu: 2.2.2023, klo 17:47

Vuoden kolmannessa kokouksessaan 2.2.2023 aluehallitus kuuli katsauksen Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan henkilöstöasioihin. Varsinaisia päätöksiä tehtiin Eloisan yhteistyöfoorumeihin liittyen, niihin aluehallitus valitsi puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat. Ystävänpäivänä 14.2. Eloisa aloittaa avoimet keskustelutilaisuudet, jotka järjestetään nyt alkuunsa Savonlinnassa, Mikkelissä ja Pieksämäellä.

Aluehallitus kuuli kokousta edeltäneessä iltakoulussa katsauksen henkilöstöasioihin. Vuoden alussa aloittanut Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa on iso organisaatio. Henkilöstöä on kaikkiaan 7850, joista vakituisia on noin 6631 ja määräaikaisia 1219.

Eloisan toimialoista suurin on terveyspalvelut, jossa henkilöstöä on yhteensä lähes 3200. Ikääntyneiden palveluissa on yli 1800 henkilöä, sosiaalipalveluissa yli 1400 henkilöä, konsernipalveluissa alle 800 henkilöä ja pelastus- ja turvallisuuspalveluissa yli 600 henkilöä.

– Uudessa organisaatiossa keskeistä on se, että saadaan kaikki viisi toimialaa pelaamaan yhteen niin, että asiakkaalle saadaan joustavaa palvelua, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen sanoo.

Eloisassa on paljon osaavia ammattilaisia, esimerkiksi:

  • hoitohenkilöstöä on yhteensä lähes 5000 henkilöä
  • sosiaalitoimen henkilöstöä on yhteensä yli 500 henkilöä
  • lääkäreitä on yhteensä lähes 500 henkilöä
  • pelastuslaitoksen henkilöstöä on yhteensä lähes 180 henkilöä
  • sopimuspalokuntalaisia on yhteensä lähes 500 henkilöä.

Henkilöstökatsauksen pitänyt henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua kertoi, että strategian mukaisesti Eloisan selkeänä tavoitteena on olla paras ja joustavin työnantaja.

– Tämä edellyttää meiltä hyvää johtamista, osaavia työkavereita ja molemminpuolista joustavuutta ja ketteryyttä. Lisäksi tarvitaan osallistumista oman ja yhteisen työn kehittämiseen sekä riittävästi hajautettuja esimiestyön vastuita, Alaluusua kertoi.

Alaluusuan mukaan haasteitakin on. Esimerkiksi uusien linjausten ja ohjeistusten määrä on tällä hetkellä suuri, mikä kuormittaa henkilöstä.

Eloisa jalkautuu kansalaiskierrokselle alueen kolmeen kaupunkiin

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä kertoi katsauksessaan alkavista kansalaistapaamisista. Eloisa järjestää keskustelutilaisuudet asukkaille Etelä-Savon kolmessa kaupungissa. Kansalaiskierros alkaa Savonlinnasta ystävänpäivänä 14.2. ja jatkuu siitä seuraavaksi Mikkeliin 21.2. sekä Pieksämäelle 7.3.

Tilaisuuksissa kuullaan ajankohtaiskatsaus hyvinvointialueesta sekä keskustellaan ja kahvitellaan.

– Hyvinvointialue koskettaa jokaista alueemme asukasta jollakin tavalla. Tämän vuoksi meidän on tärkeää kuulla alueemme asukkailta heidän kokemuksiaan, odotuksiaan ja ajatuksiaan. Toivon, että kiertue kiinnostaa, joten tulkaa keskustelemaan, me tarjoamme kahvit ja pullat, Seppälä sanoo.

Tilaisuuksien aikataulu on seuraava:

Savonlinna, tiistai 14.2. klo 10.30, Linnalan Setlementti ja opisto / luentosali, Sotilaspojankatu 7, Savonlinna

Mikkeli, tiistai 21.2. klo 10.30, Mikkelin kaupungin kirjasto, Mikkeli-Sali, Raatihuoneenkatu 6, Mikkeli

Pieksämäki, tiistai 7.3. klo 10.30, Kulttuurikeskus Poleeni, Savontie 13 / kokoustila Uino, Pieksämäki

Tilaisuudet päättyvät viimeistään klo 12. Myöhemmin keväällä Eloisan on tarkoitus tavata alueen asukkaita myös muualla Etelä-Savossa.

Etelä-Savon hyvinvointialueen yhteistyöfoorumit

Varsinaisessa kokouksessaan aluehallitus hyväksyi yhteistyöfoorumien toimintasäännön. Hallintosäännön mukaan hyvinvointialueella toimivat seuraavat yhteistyöfoorumit, joihin aluehallitus valitsi kokouksessaan myös puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat:

1. Valmiusfoorumi ja valmiusjohtoryhmä, puheenjohtaja Seppo Lokka, varapuheenjohtaja Tuomo Halmeslahti.

Seuraavissa foorumeissa puheenjohtajieksi valittiin lautakuntien puheenjohtajat:

2. Koulutus ja osaaminen yhteistyöfoorumi, puheenjohtaja Arto Seppälä (palvelu- ja tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja), varapuheenjohtaja Päivi Salovaara.

3. sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuottajien ja järjestöyhteistyön foorumi, puheenjohtaja Tapio Honkamaa (hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja), varapuheenjohtaja Milla Ryynänen.

Foorumit ovat vuorovaikutuksessa Etelä-Savon hyvinvointialueen ja sekä muiden sidosryhmien kanssa. Tehtävinä on mm. yhteistyö kolmannen sektorin toimijoiden kanssa ja kuntalaisten hyvinvoinnin ja osallistumisen edellytysten edistäminen. Foorumeilla on oikeus tehdä myös aloitteita ja esityksiä hyvinvointialueen lautakunnille.

Lisätiedot

Heikki Laukkanen, Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja, p. 040 075 5204, heikki.laukkanen@etelasavonha.fi

Santeri Seppälä, Etelä-Savon hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja, p. 040 359 6934, santeri.seppala@etelasavonha.fi