Siirry sisältöön
Uutiset

Lauantaina 11.2. vietetään 112-päivää

Julkaistu: 10.2.2023, klo 09:19

Lauantaina 11.2.2023 vietetään valtakunnallista 112-päivää. Tänä vuonna päivän teemana on ”Varautuminen on arjen pieniä tekoja”. 112-päivän merkeissä palopäällikkömme Isto Heikkinen on tavattavissa tavaratalo Carlsonin aulassa Mikkelissä lauantaina 11.2. klo 11-13.

Tähän uutiseen on koottu hyödyllisiä vinkkejä teeman mukaisesti.

Valtakunnallista vaaratiedotusjärjestelmää testataan 11.2. klo 11.20 alkaen. Kokeilussa vaaratiedotteet välitetään televisioon, radioon, 112 Suomi -sovellukseen sekä teksti-tv:n sivulle 112.

Olethan jo ladannut 112 Suomi -sovelluksen puhelimeesi? Kun soitat hätäpuhelun sovelluksen kautta, hätäkeskus saa sijaintitietosi, jolloin apu löytää varmemmin perille. Sovelluksen kautta saat myös vaara- ja viranomaistiedotteet.

Hätänumeroon soittamista on hyvä kuivaharjoitella perheen kesken niin, että lapsikin osaa tarvittaessa hälyttää apua. (Älä kuitenkaan oikeasti soita hätänumeroon, ellei kyseessä ole todellinen hätätilanne.)

Soita hätänumeroon 112, kun:

  • sinulla on hätätilanne tai tarvitset kiireellistä viranomaisapua
  • tiedät tai epäilet, että jonkun henki, terveys tai omaisuus tai ympäristö on uhattuna tai vaarassa.

Soitettuasi hätänumeroon vastaa kysymyksiin ja noudata sinulle annettuja ohjeita.

Jos havaitset autolla ajaessasi takaasi lähestyvän hälytysajoneuvon:

  • pidä oma vauhtisi tasaisena ja kytke hätävilkku päälle, niin hälytysajoneuvon kuljettaja tietää, että olet huomannut sen
  • vältä nopeita jarrutuksia tai muita äkkiliikkeitä
  • jos olet esimerkiksi mutkassa tai liikenteenjakajan kohdalla, väistä rauhallisesti sivuun, jos voit, niin että hälytysajoneuvo pääsee turvallisesti ohitsesi
  • kun hälytysajoneuvo on ohittanut, voit kytkeä hätävilkun pois päältä.