Siirry sisältöön
Uutiset

Aluehallitus hyväksyi investointiesityksen Vilhonkadun psykiatrian avotoimintayksiköstä

Julkaistu: 16.2.2023, klo 17:06

Etelä-Savon hyvinvointialueen aluehallitus kokoontui 16.2.2023 Savonlinnassa. Kokouksen alussa hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä kävi läpi hyvinvointialueen ajankohtaisia asioita. Kokouksessa aluehallitus päätti myös hyväksyä investointiesityksen Mikkelissä Vilhonkadulle sijoittuvasta psykiatrian avotoimintayksiköstä.

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä kävi aluehallituksen kokouksen alussa ajankohtaiskatsauksen Etelä-Savo hyvinvointialueen asioista. Katsauksessa käytiin läpi henkilöstötilannetta, taloutta sekä eduskunnassa kesken olevia Etelä-Savon hyvinvointialueeseen vaikuttavia lainsäädäntöuudistuksia.

-Eduskunnassa on vielä monta erityisesti meihin paljon vaikuttavaa lainsäädäntöasiaa kesken, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sanoo.

Vilhonkadun psykiatrian avotoimintayksikkö, Mikkeli

Osa toiminnallisen kuntoutuksen palveluista on tarkoitus keskittää aiemman suunnitelman mukaisesti yhteisiin tiloihin niin kutsuttuun ”Toiminnalliseen taloon”. Aluehallitus päätti kokouksessaan hyväksyä investointiesityksen Mikkelissä Vilhonkadulle sijoittuvasta psykiatrian avotoimintayksiköstä esityslistassa esitetyn kustannusraamin mukaisesti.

Toiminnallinen kuntoutus sisältää kuntoutus- ja terapiapalveluja mielenterveys- ja päihdeasiakkaille. Toiminnallisen kuntoutuksen toteuttamiseen tarvitaan esimerkiksi ryhmätiloja, tapaamistiloja luottamuksellisten keskustelujen käymiseen asiakkaan ja työntekijän välillä sekä tiloja asiakasohjauksen toteuttamiseen.

Toiminnallisen talon investointi sisältyy ministeriön hyväksymään vuoden 2023 investointisuunnitelmaan ja se on huomioitu vuoden 2023 talousarviossa.

Muita aluehallituksessa päätettyjä asioita

Aluehallituksen kokouksessa päätettiin myös muun muassa seuraavista asioista:

  • Aluehallitus päätti aloittaa kilpailutuksen työterveyshuollon järjestämisvastuun piiriin kuuluvan lakisääteisen työterveyshuollon järjestämisestä alueella toimiville yrittäjille ja omaa työtään tekeville siten, että kilpailutus suoritetaan vuoden 2023 aikana. (Asianumero 62)
  • Aluehallitus päätti nimetä tiedonhallinnasta vastaavat viranhaltijat ja tehtävät esityslistassa esitetyn mukaisesti. (Asianumero 65)
  • Aluehallitus päätti asiakirjoista ja tietopalveluista perittävistä maksuista esityslistassa esitetyn mukaisesti. (Asianumero 67)

Kokouksessa ei ollut äänestyksiä. Aluehallituksen kokouksen kaikki asiat esityslistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan täällä: https://etela-savonhva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=1

Lisätiedot

Heikki Laukkanen, aluehallituksen puheenjohtaja, p. 0400 755 204, heikki.laukkanen@etela-savo.fi

Santeri Seppälä, hyvinvointialuejohtaja, 040 359 6934, santeri.seppala@etelasavonha.fi