Siirry sisältöön
Uutiset

Kotihoidon vetovoimaposti 2/23

Julkaistu: 6.3.2023, klo 09:15

Kevätaurinkoinen tervehdys Tulevaisuus kotona -hankkeesta!

Gerontologisen sosiaalityön malli

Hankkeessa kehitettävän gerontologisen sosiaalityön toiminta on alkanut vuoden 2023 alusta alkaen Etelä-Savon hyvinvointialueella. Gerontologisen sosiaalityön tiimi on osa iäkkäiden palveluiden arjen tuki- ja etäpalveluiden kokonaisuutta.

Työnsä ovat jo aloittaneet sosiaalityöntekijät Pieksämäellä, Savonlinnassa ja Mikkelissä sekä sosiaaliohjaajat Mikkelissä ja Savonlinnassa. Tiimiin on tulossa täydennystä, mm. johtavan sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan rekrytoinnit ovat vielä kesken.
Lisätietoja gerontologisesta sosiaalityöstä saat hankekoordinaattori Tiina Mustoselta, p. 040 359 9160.

LISSU-pilotti alkaa pian!

Monialainen ja moniammatillinen yhden hengen liikkuva yksikkö LISSU on uusi palvelu, joka käynnistetään Eloisan itäisellä alueella keväällä 2023. Lisätietoa löydät täältä.

LISSU tarjoaa sairaalatasoista hoitoa sekä tukea kotona asuville ympärivuorokautisesti harvaan asutuilla alueilla asiakassuunnitelman ja tarpeen mukaisesti. LISSU aloittaa toimintansa Kerimäeltä, työntekijöiden rekrytoinnit ovat parhaillaan käynnissä. Palvelu tuotetaan osana Tulevaisuus kotona -hanketta.

Kotihoidon yksikkökierrokset

Tulevaisuus kotona -hanketiimi on aloittanut kotihoidon yksikkökierrokset Etelä-Savon hyvinvointialueella. Kierroksella hankekoordinaattorit Anne, Katja ja Jenni opastavat kotihoidon työntekijöitä mm. Teamsin, Outlook -sähköpostiohjelman ja sähköisen perehdytysmateriaalin käytössä. Apua saa myös Teams- ja sähköpostiohjelmien asentamisessa työpuhelimeen.

Kierroksen aikataulu on seuraava:

  • Mikkelin alue viikot 7–15
  • Pieksämäen alue viikot 8–12
  • Savonlinnan alue viikot 10–15

Kierroksen vierailut järjestetään yksiköiden tiimipalaveripäivinä ja siten, että mahdollisimman moni pystyisi osallistumaan niihin. Lisätietoja työtekijät saavat omilta esihenkilöiltään. Tavoitteena on, että kaikki yksiköt olisivat kierrettyinä kesäkuun loppuun mennessä. Mikäli yksikössäsi on jo vierailtu ja sinulle jäi vielä kysyttävää, ota yhteyttä, autamme mielellämme! Koordinaattoreiden yhteystiedot löydät hankesivuiltamme: https://etelasavonha.fi/eloisa/tutkimus-ja-kehittamistyo/hankkeet/tulevaisuus-kotona/