Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Uutiset

Aluehallitus hyväksyi Kuunsillan palvelutalohankkeen suunnittelun käynnistämisen ja vetovastuun siirron hyvinvointialueelle

Julkaistu: 12.4.2023, klo 09:50

Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan aluehallitus päätti kokouksessaan 12.4.2023 Juvan Kuunsillan uuden palvelutalohankkeen vetovastuun siirtämisestä hyvinvointialueelle. Aluehallitus merkitsi tiedoksi myös Etelä-Savon hyvinvointialueen koulutus- ja kehittämissuunnitelman vuodelle 2023.

Aluehallitus päätti hyväksyä Juvalla sijaitsevan Juvakodin yhteyteen toteutettavan uuden Kuunsillan hankkeen suunnittelun käynnistämisen ja vetovastuun siirron hyvinvointialueelle. Hankkeesta laaditaan suunnitelmat tasolle, joiden pohjalta voidaan tehdä hankkeen kustannusarviot ja tehdään talousvertailut eri toteutusmalleista.

-Tavoitteenamme on nyt selvittää kustannukset, toteuttamistapa ja aikataulu hankkeelle, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen sanoo.

Juvan kunta on käynnistänyt hanketta. Asumispalvelujen järjestämisvastuu on kuitenkin hyvinvointialueella, joten hankkeesta päättäminen ja mahdollinen hankkeen toteuttaminen on perusteltua tehdä suoraan hyvinvointialueen toimesta.

Koulutus- ja kehittämissuunnitelma 2023 merkittiin tiedoksi

Aluehallitus merkitsi tiedoksi Etelä-Savon hyvinvointialueen koulutus- ja kehittämissuunnitelman vuodelle 2023. Suunnitelma pohjautuu hyvinvointialueen strategiaan ja on osa hyvinvointialueen henkilöstöstrategiaa.

-Koulutus- ja kehittämissuunnitelma tukee tavoitettamme olla paras ja joustavin työnantaja, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sanoo.

Koulutus- ja kehittämissuunnitelma laaditaan työntekijöiden ammatillisen osaamisen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi. Suunnitelman toteutumista seurataan vuosittain. Tavoitteena on tasapuolinen ja yhdenvertainen kohtelu eri ammattiryhmien ja yksilöiden välillä.

Muita aluehallituksessa päätettyjä asioita

Aluehallituksen kokouksessa päätettiin myös muun muassa seuraavista asioista:

  • Aluehallitus nimesi hyvinvointialueen edustajat ja varaedustajat hyvinvointialueen edustamien yhteisöjen sääntömääräisiin kokouksiin valtuustokaudelle 2023-2025. (Asianumero 137)
  • Aluehallitus antoi vastauksen kahteen valtuustoaloitteeseen. Näistä toinen, Sanna Niemelän 19.12.2022 tekemä valtuustoaloite (asianumero 139) koski asiakasmaksuista vapauttamisen ja alentamisen näkyvää ja selkeää tiedottamista Etelä-Savon hyvinvointialueella ja toinen (asianumero 140) Kokoomuksen valtuustoryhmän 31.2.2022 tekemää valtuustoaloitetta omalääkärimallista.

Aluehallituksen kokouksen kaikki asiat ja päätökset asialistassa ja pöytäkirjassa, jotka julkaistaan osoitteessa: https://etela-savonhva.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetings&id=1


Lisätiedot

Heikki Laukkanen, aluehallituksen puheenjohtaja, p. 0400 755 204, heikki.laukkanen@etela-savo.fi

Santeri Seppälä, hyvinvointialuejohtaja, 040 359 6934, santeri.seppala@etelasavonha.fi