Siirry sisältöön
Uutiset

Eloisa kannustaa ja tukee perusterveydenhuollon vastaanottopalveluja toimintansa kehittämisessä

Julkaistu: 25.4.2023, klo 13:08

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan perusterveydenhuollon vastaanottopalveluja uudistetaan valmennusten avulla, joissa kannustetaan tiimejä itsensä johtamiseen ja tuetaan kehittämistyötä. Valmennuksen tavoitteena on lyhentää odotusaikoja sekä parantaa hoidon saatavuutta, jatkuvuutta, laatua ja henkilöstön kehittämisosaamista perusterveydenhuollossa.

Ryhmäkuva vastaanottovalmennukseen osallistuvista henkilöistä
Ryhmäkuva vastaanottovalmennukseen osallistuneista henkilöistä.
  • Autamme tiimejä kartoittamaan omien yksiköidensä kokonaisvaltaista toimintaa. Valmennuksen aikana tiimit tekevät konkreettisia muutoksia toimintaan sekä pitkäaikaissairaiden palvelupolkuun, ja ottavat muutokseen mukaan koko työyhteisön. Täten uudet toimintatavat saadaan juurrutettua saman tien käyttöön ja jokainen työyhteisön jäsen voi vaikuttaa työnsä kehittämiseen, kertoo vastaanottovalmentaja Elisa Lajunen.

Eloisan ensimmäiseen valmennukseen osallistuvat Mäntyharjun, Juvan, Mikkelin, Kangasniemen, Pertunmaan, Hirvensalmen, Kerimäen, Savonrannan, Puumalan ja Rantasalmen perusterveydenhuollon vastaanottotiimit sekä Eloisan digitiimi. Valmennus alkoi viime viikolla ja jatkuu syksylle saakka, jonka jälkeen tiimit jatkavat kehittämistä itsenäisesti ja valmennettavat tiimit vaihtuvat.

  • Uskon, että valmennuksen myötä pystymme paremmin kohtaamaan hoitotakuulainsäädännön asettamat uudet vaatimukset. Hoidon tulee olla vaikuttavaa, oikea-aikaista ja asiakaslähtöistä. Kohdentamalla terveydenhuollon resurssit oikein voimme siirtää toimintamme painotusta ehkäisevään ja ennakoivaan terveydenhuoltoon, kertoo valmennukseen osallistunut ylilääkäri Eemu-Samuli Väliaho.

Eloisan vastaanottovalmennukset ovat jatkumoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Hyvä vastaanotto -valmennuksille, jotka järjestettiin vuosina 2021-2022. Etelä-Savon hyvinvointialueelta aiempiin valmennuksiin osallistuivat Pieksämäen ja Savonlinnan perusterveydenhuollon vastaanotot.

Vastaanottovalmennukset järjestetään osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanketta. Lisätietoja hankkeesta: https://etelasavonha.fi/eloisa/tutkimus-ja-kehittamistyo/hankkeet/tulevaisuuden-sosiaali-ja-terveyskeskus/

Vastaanottovalmentajien tiimikuva
Vastaanottovalmentajat Virpi Kuvaja-Köllner, Irina Kosunen, Elisa Lajunen ja Mia Luukkainen

Lisätietoja antavat:

Anna-Sofia Simula, tulosaluepäällikkö, anna-sofia.simula@etelasavonha.fi, 0401294676
Elisa Lajunen, vastaanottovalmentaja / asiantuntija, elisa.lajunen@etelasavonha.fi, 0403597008
Mia Luukkainen, vastaanottovalmentaja / asiantuntija, mia.luukkainen@etelasavonha.fi, 0444172747