Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Uutiset

Sosiaaliohjaaja tarjoaa ohjausta ja neuvontaa Savonlinnan Kansalaistorilla

Julkaistu: 11.5.2023, klo 13:49

Sosiaaliohjaaja pitää kädessään lappua, jossa lukee "Sosiaaliohjaaja tavattavissa".
Sosiaaliohjaaja Mirjam Reponen tarjoaa Savonlinnan Kansalaistorilla ohjausta, neuvontaa ja tukea palveluiden hakemisessa ja eri tukimuotojen yhteensovittamisessa.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa tarjoaa sosiaaliohjausta 15.5 ja 12.6 klo 9-11 Savonlinnan Kansalaistorin OLKA-pisteellä. Sosiaaliohjaus tarkoittaa asiakkaiden ohjausta, neuvontaa ja tukea palveluiden hakemisessa ja eri tukimuotojen yhteensovittamisessa.

Sosiaaliohjaaja Mirjam Reponen on Kansalaistorilla tavattavissa ilman ajanvarausta ja valmiina vastaamaan asiakkaiden kysymyksiin.

– Tarkoituksena on tuoda sosiaaliohjausta tutuksi ja helposti saavutettavaksi ihmisille. Tämä on tärkeää etenkin nyt, kun Eloisa on juuri aloittanut ja yhteydenottokanavat ovat muuttuneet, Reponen sanoo.

Aiheena voivat olla niin toimeentuloon ja etuisuuksiin kuin elämäntilanteisiin tai ihmissuhteisiinkin liittyvät kysymykset. Esimerkeiksi tilanteista, joissa asiakas voisi tarvita ohjausta, Reponen nostaa avioeron tai sairastumisen. Tällaisissa tilanteissa saattaa tarvita neuvoja mihin tahoihin tulee olla yhteydessä, mitä ilmoituksia tehdä ja millaisia palveluja pystyy hakemaan.

Kasvokkain tapahtuvaa neuvontaa tarvitaan

Tulevaisuuden sote-keskus-hanke on kuullut asukkaiden tarvetta myös kasvokkain tapahtuvalle neuvonnalle. Kansalaistorilla tapahtuva sosiaaliohjaus onkin tarkoitettu kaikille, jotka kokevat tarvitsevansa apua sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa.

-Kannattaa kysyä apua ja neuvoa rohkeasti jo ajoissa, ennen kuin asiat menevät pahemmin solmuun, Reponen muistuttaa.

Sosiaaliohjaajan jalkautumisen tarkoitus on myös tuottaa tietoa siitä, minkälaisissa asioissa kansalaiset hakevat matalan kynnyksen ohjausta sosiaaliohjaajalta.

-Toivoisimme, että hankalassa tilanteessa asiakkaiden olisi yhtä helppo ottaa yhteyttä sosiaaliohjaajaan, kuin sairastuessa sairaanhoitajaan. Haasteiden kanssa ei tarvitse jäädä eikä pärjätä yksin. Oikeanlaisella ohjauksella ja tiedolla pystytään usein välttämään isommat ongelmat, sanoo työikäisten sosiaalityön palvelualuepäällikkö Pirjo Kirvesmies.

Sosiaaliohjaaja on tavattavissa Savonlinnan OLKA-pisteellä 15.5. ja 12.6. klo 9-11 Savonlinnan keskussairaalan Kansalaistorilla, Kahvila Huilituvan vieressä, 00-krs., Keskussairaalantie 6, 57120 Savonlinna.

Lisätietoja:

Työikäisten sosiaalityön palvelualuepäällikkö Pirjo Kirvesmies
puh. 040 522 5359
pirjo.kirvesmies@etelasavonha.fi