Siirry sisältöön
sulje tiedote
Terveyspalveluissamme viivettä

Tietojärjestelmissämme oli vikaa tiistaina 18.6. Vika on korjattu. Palveluissamme voi silti esiintyä viivettä vielä ruuhkan purkamisen vuoksi. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Uutiset

Sähköinen perhekeskus kokoaa yhteen lapsiperheiden palvelut Etelä-Savossa

Julkaistu: 1.6.2023, klo 08:28

Etelä-Savon alueen lapsiperheiden palvelut löytyvät nyt yhdestä paikasta, kun Etelä-Savon sähköinen perhekeskus aloittaa toimintansa 1.6.

Sähköisen perhekeskuksen toiminta alkaa verkossa toimivan Omaperhe-portaalin käyttöönotolla. Omaperheestä eteläsavolainen lapsiperhe löytää niin Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan, kuntien, seurakuntien, KELA:n sekä järjestöjen tarjoamat lapsiperheiden palvelut ja näiden yhteystiedot paikkakunnittain.

– Sähköinen perhekeskus helpottaa lapsiperheiden palvelujen löytyvyyttä. Omaperhe-portaali tarjoaa myös kattavan tietopaketin lapsiperheiden tavanomaisimpiin arjen tilanteisiin. Tarvittaessa Omaperheestä löytää myös ne asiointikanavat, mitä kautta pääsee palveluihin, kertoo Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan asiantuntija Janita Jääskeläinen.

Omaperhe-portaali on ennen muuta tietopankki lapsiperheille erilaisiin elämäntilanteisiin. Omaperheestä asiakas löytää tietoa muun muassa mitä tehdä, kun uhmaikä kolkuttelee lapsiperheen ovella tai parisuhde ei meinaa kantaa ruuhkavuosien läpi.

Eloisan koordinoimaa koko Etelä-Savon toimintaa

Sähköistä perhekeskusta koordinoi Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisa, mutta sieltä löytyvät kaikki Etelä-Savon alueen lapsiperheiden palveluja tuottavat toimijat.

– On hienoa, että olemme saaneet koottua olennaiset tiedot lapsiperhepalveluista yhteen paikkaan. Yhteistyö DigiFinlandin ja paikallisten toimijoiden kanssa on ollut sujuvaa, mistä kiitokset yhteistyötahoille. Sähköinen perhekeskus on jatkuvasti kehittyvä palvelu ja saa jatkoa ensi vuoden aikana myös nuorille suunnatusta Helpperi-portaalista, sekä ammattilaisille tarkoitetusta osiosta, sosiaali- ja integraatiojohtaja Marika Huupponen sanoo.

Sähköinen perhekeskus on DigiFinlandin tuottama valtakunnallinen palvelu, joka on kehitetty yhdessä hyvinvointialueiden, Helsingin kaupungin, järjestöjen, seurakuntien ja kansallisten toimijoiden kanssa. Etelä-Savon hyvinvointialueella sähköisen perhekeskuksen käynnistymiseen on saatu tukea Suomen kestävän kasvun, eli RRP-ohjelman rahoituksesta.

Lisätietoja:

Janita Jääskeläinen, asiantuntija
puh. 044 417 3114
janita.jaaskelainen@etelasavonha.fi

Marika Huupponen, sosiaali- ja integraatiojohtaja
puh. 040 359 7659
marika.huupponen@etelasavonha.fi