Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Eloisa aloittaa yt-neuvottelut palvelujen tuotantosuunnitelman johdosta

Julkaistu: 2.6.2023, klo 14:51

Eloisan logo

Etelä-Savon hyvinvointialueen palvelujen tuotantosuunnitelma on tulossa kesäkuussa aluevaltuutettujen pohdittavaksi. Tuotannon muutoksilla voi olla henkilöstövaikutuksia, jonka johdosta Eloisan aluehallituksen päätettävänä on 6.6. yhteistoimintaneuvottelujen aloittaminen henkilöstön edustajien kanssa.

– Vastaavia neuvotteluja käydään kaikilla hyvinvointialueilla. Palvelujen tuotantosuunnitelmalla voi olla vaikutuksia palvelutuotannon järjestämiseen ja sitä kautta myös henkilöstöön, jonka vuoksi on hyvissä ajoin aloitettava yhteistoimintalain mukainen yhteistoimintaneuvottelu, kertoo Eloisan henkilöstölakimies Aki Rasimus.

Nyt alkavat yhteistoimintaneuvottelut ovat jo toiset kuluvan vuoden aikana. Ensimmäiset neuvottelut koskivat hyvinvointialueen muodostamiseen liittyneitä tehtävämuutoksia.

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälän mukaan tehtävät poliittiset linjaukset ratkaisevat, millaisia muutoksia käytännössä on edessä. Aluevaltuusto tekee päätökset suunnitelmasta syksyllä.

– Henkilöstö voi suhtautua tilanteeseen rauhallisin mielin. Jos oma työsuhde huolettaa niin muistuttaisin, että meillä on huutava työvoimapula ja väkeä eläköityy noin 160-200 henkilöä vuosittain. Väestömme ikääntyminen pitää myös huolen siitä, että työtähän meillä riittää, tähdentää henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua.

Palvelujen tuotantosuunnitelman valmistelun rinnalla kuljetetaan valmistelussa nyt myös Eloisan muutostalousarviota.

– Talousennusteemme näyttää kuluvalle vuodelle 41 miljoonan alijäämää, mihin täytyy reagoida. Toimintatapojen muutokset voivat näiden seikkojen johdosta osissa organisaatiota olla suuria ja vaatia paljon uuden oppimista. Kaikki tämä selviää syksyllä, kun linjauksista on päätetty. Pian myös nähdään, mitä hallitusohjelmaneuvotteluista seuraa hyvinvointialueille. Liikkuvia osia tässä yhtälössä on nyt paljon, Seppälä sanoo.

Eloisan aluevaltuusto käsittelee palvelujen tuotantosuunnitelmaa seminaarissaan 13.6., jonka jälkeen tuotantosuunnitelmaa esitellään henkilöstöinfoissa 14.6. Medialle Eloisa järjestää infotilaisuuden heti henkilöstötilaisuuden päätyttyä. Kutsu median edustajille lähetään erikseen.

Palvelujen tuotantosuunnitelma lähetetään lausunnoille alueen kunnille, hyvinvointialueen lautakunnille sekä ainakin nuorisovaltuustolle, vammaisneuvostolle ja vanhusneuvostolle. Näille järjestetään oma info 16.6.

Lisätietoja

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä, p. 040 359 6934, santeri.seppala@etelasavonha.fi

Henkilöstölakimies Aki Rasimus, puh. 040 656 7444, aki.rasimus@etelasavonha.fi

Henkilöstöjohtaja Petri Alaluusua, p. 040 656 7232, petri.alaluusua@etelesavonha.fi