Siirry sisältöön
Uutiset

Korona ei enää ole yleisvaarallinen tartuntatauti

Julkaistu: 3.7.2023, klo 14:03

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetusmuutoksen, jonka myötä SARS-CoV-2-koronaviruksen aiheuttama covid-19-tauti ei enää ole yleisvaarallinen tartuntatauti. Jatkossa covid-19 määritellään valvottavaksi tartuntataudiksi. Asetus on tullut voimaan 30.6.2023.

Koronaviruksen tapausmäärät ja kuolemantapaukset ovat globaalilla tasolla laskeneet vuodenvaihteen jälkeen. Covid-19-rokotukset ovat säilyttäneet tehonsa myös muuntuneita viruskantoja vastaan ja Suomen väestön rokotuskattavuus on hyvällä tasolla. Rajoitustoimia ei enää ole käytössä.

Koronahoitoon liittyvät asiakasmaksut Eloisalla

Koronavirustautiin liittyvästä hoidosta peritään Etelä-Savon hyvinvointialueen asiakkailta hoitomaksu (3.7.2023 alkaen). Sen sijaan koronavirushoitoon käytettävät lääkkeet ovat asiakkaille edelleen maksuttomia. Hoitoon liittyvät maksut peritään asiakasmaksuhinnaston mukaisesti.

Lisätietoja

Hans Gärdström
tartuntataudeista vastaava ylilääkäri
044 794 4000
hans.gardstrom@etelasavonha.fi