Siirry sisältöön
Uutiset

Mielen ja kuntoutuksen talossa käynnistyy mielenterveys- ja päihdeaiheiset teemapäivät

Julkaistu: 14.9.2023, klo 14:31

OLKA-toiminnan teemapäiviä vietetään jatkossa myös Mielen ja kuntoutuksen talon aulassa!

Mikkelin ja Savonlinnan keskussairaaloiden OLKA-pisteet ovat keskittyneet teemapäivissään pääsääntöisesti somaattisiin sairauksiin. Lokakuusta eteenpäin Mikkelin OLKA-piste laajentaa teemapäiviään myös mielenterveys- ja päihdepuolen teemoihin Mielen ja kuntoutuksen talon tiloissa.
​​​​​​​

Mielen ja kuntoutuksen talon OLKA-teemapäivien avajaiset ovat 3.10 klo 12-14, jolloin alueen mielenterveys- ja päihdepuolen yhdistyksien ja hankkeiden toimijoita on tavattavissa Mielen ja kuntoutuksen talon pääaulassa.

Idea teemapäivien laajennuksesta nousi esiin alueen mielenterveys- ja päihdepuolen yhdistyksistä. Yhdistykset kokivat, että he eivät tavoita tarpeeksi hyvin keskussairaalan OLKA-pisteellä niitä potilaita, jotka heidän palveluistaan hyötyisivät. Mielen ja kuntoutuksen talo nousi luontevaksi paikaksi tavoittaa paremmin mielenterveys- ja päihdepuolen potilaita. 

Mielen ja kuntoutuksen talon teemapäiviä tulee jatkossa järjestämään Virike ry, Savon Mielenterveysomaiset FINFAMI, Etelä-Savon Vapautuvien tuki ry:n Polku-toimintakeskus, Kulttuuripaja Kajo, Mikkelin Kriisikeskuksen yksinäisyystyö sekä Kirkkopalveluiden Erityisesti isä -toiminta. Teemapäivien viettoon toivotaan lämpimästi lisää mielenterveyspäihdepuolen toimijoita.

OLKA® on sairaalan ja järjestöjen yhteistoimintaa

OLKA® on sairaalan ja järjestöjen yhteistoimintaa. OLKA:n tarkoitus on tuoda esiin kolmannen sektorin toimintaa ja madaltaa kynnystä lähteä mukaan yhdistyksien toimintaan. Teemapäivien tavoitteena on antaa ihmisille tietoa, ohjausta ja tukea sairauteen sopeutumisessa.

Lisätietoja antaa OLKA-koordinaattori Noora Kähärä, noora@estery.fi, 050 570 0551