Siirry sisältöön
sulje tiedote
Etelä-Savossa on voimassa maastopalovaroitus

Avotulen tekeminen on kielletty. Tulen leviämisvaara on suuri maaston kuivuuden vuoksi.

Uutiset

Eloisa käänsi hoitojonon laskuun Suomen ainoana

Julkaistu: 11.10.2023, klo 14:01

terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen graafi yli puoli vuotta kiireettömään erikoissairaanhoitoon jonottaneiden osuudesta
Yli puoli vuotta hoitoa odottaneiden osuus hyvinvointialueiden sairaaloihin odottavista (%) touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa 2023. (Lähde: THL)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti keskiviikkona kiireettömän erikoissairaanhoidon jonotilanteesta valtakunnallisesti. Jonot jatkoivat kasvuaan kesän aikana lähes kaikilla hyvinvointialueilla. Elokuun 2023 lopussa yli 177 000 potilasta odotti pääsyä kiireettömään erikoissairaanhoitoon hyvinvointialueilla, mikä on lähes 8 500 potilasta enemmän kuin huhtikuussa 2023.

Etelä-Savossa tilanne on valoisampi

Yli puoli vuotta kiireetöntä erikoissairaanhoitoa odottaneiden osuus oli nyt suurin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella (28,5 %) ja pienin Etelä-Savon hyvinvointialueella (2,6 %). Osuus kasvoi heinäkuun tilanteeseen verrattuna lähes kaikilla hyvinvointialueilla. Kymenlaaksossa ja Satakunnassa osuus säilyi likimain ennallaan. Etelä-Savon hyvinvointialue oli ainoa, jolla yli puoli vuotta jonottaneiden osuus laski merkittävästi.

– Se on pitkäjänteinen onnistuminen, jonka takana on todella ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö. Joillakin erikoisaloilla, kuten ortopediassa, olemme purkaneet jopa muiden hyvinvointialueiden jonoja, mutta silti oma osuutemme kääntyi laskuun, terveyspalveluiden toimialajohtaja Kimmo Kuosmanen kiittelee.

Lisää THL:n erikoissairaanhoidon jonotilastoista voi lukea THL:n sivuilla.